Nikola Grbić: Strpljenje je naš motiv!

Autor:

Sport

02.06.2018

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da je strpljenje donelo pobedu našem timu u meču sa Rusijom u Ligi nacija.

RepublikaFoto: ossrb.org
Grbić je zadovoljan igrom odbojkaša Srbije

Odbojkaši Srbije pobedili su u Sofiji selekciju Rusije sa 3:2 u drugom kolu pete grupe drugog vikenda u Ligi nacija.

- Strpljenje postaje naš lajtmotiv. To nam treba kada nam neke stvari ne idu kako treba, kada smo u rezultatskom deficitu, kada protivnik igra jako dobro. Situacija na terenu u poslednje dve utakmice je bila takva da smo morali da pokažemo svo strpljenje i da probamo da odigramo najbolje što smo u ovom momentu u stanju. Pobediti Bugarsku i Rusiju je sa moralne strane izuzetno važno za nas - rekao je Grbić.

Odbojkaši Srbije će u trećem kolu igrati protiv Australije, u nedelju od 16 časova.

- To je jako važan meč, ako dođemo u situaciju da pobedimo Rusiju, onda moramo da damo sve od sebe da pobedimo Australiju koja je nezgodan protivnik. Očekujem njihovu maksimalnu angažovanost, ovo je za njih retka prilika da igraju protiv jakog protivnika, daće sve od sebe da se prikažu u najboljem svetlu - dodao je Grbić.

On je dodao da će protiv Australije probati da odmori neke igrače.

- Ceo ovaj ritam iziskuje novu dimenziju trenerskog posla, gde moram da gledam ne samo ovaj vikend i rezultat u ovoj utakmici. Ako mi najjača postava igra non-stop na kraju trećeg vikenda, momci neće moći da stoje na nogama. Poteškoća jurenja rezultata i u isto vreme davanja odmora momcima koji iznose najveći teret stvar je na koju jako dobro moramo da obratimo pažnju - rekao je Grbić.

Srpski reprezentativac Marko Ivović rekao je da je ova pobeda "velika kao Rusija".

- Kada se pobedi u pet setova, to je najsladje, ali šteta je ne iskoristiti prilike. Važno je za naš mentalitet i ekipu, a posle ovakvih pobeda steći ćemo samopouzdanje. Sutra ulazimo samouvereno u meč, ne bi trebalo da gledamo mnogo na njih, nego da se koncentrišemo na našu igru i da ono što je do nas uradimo najbolje što možemo - istakao je Ivović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading