FIA odobrila izmene: FORMULA 1 ĆE BITI JOŠ BRŽA!

Autor:

Sport

01.05.2018

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna automobilska federacija (FIA) odobrila je set izmena za narednu sezonu u Formuli 1 koja će doprineti da se bolidi lakše pretiču, a sve sa ciljem povratka navijača na tribine i dodatne popularizacije sporta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trke u F1 karavanu će postati još brže

Od sledeće sezone aerodinamika bolida u Formuli 1 biće pojednostavljena. Formule će imati prednje krilo s većim rasponom, pojednostavljenim kočionim kanalima i širim zadnjim krilom koje bi trebalo da učini sistem za smanjivanje otpora vazduh (DRS) znatno efikasnijim.

FIA je saopštila da su promene pravila odobrena na jučerašnjem Svetskom motosport veću i da su došla „posle intenzivnih istraživanja“, što je dovelo do toga da većina F1 timova da svoj glas.

Prednje krilo će takodje će pretrpeti promene, pa će tako manje vazduha sa prednjeg krila biti proizvedeno oko spoljne strane guma, što će u krivinama manje ometati aerodinamički potisak i grip bolida koji pokušava da pretekne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading