Tijana Bogdanović priznala: Posle Rija je došlo do emotivnog pražnjenja

Autor: Tanjug

Sport

26.04.2018

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada srpska tekvondistiknja Tijana Bogdanović izjavila je da joj je srebro na Olimpijskim igrama u Riju najveći uspeh, ali i najveći životni izazov do sada, s obzirom na to da je posle toga osetila veliko zasićenje i bilo joj je potrebno mnogo vremena da ponovo uživa na treninzima.

RepublikaFoto: instagram.com/bogdanovictijana
Tijana Bogdanović otvorila dušu

- Posle Rija je došlo do emotivnog pražnjenja. Zasitila sam se treninga i sporta. Imala sam samo 18 godina i prolazila kroz pubertet, više sam težila društvu, ali uspela sam da uspešno izađem iz tog iskušenja i vratim volju za radom - izjavila je Bogdanovićeva.

Kako je navela, bez obzira na veliki broj medalja, dugo joj je trebalo da se otrgne od nezdravog načina života u kojem su slatkiši igrali veliku ulogu.

- Kao mala sam bila dosta nedisciplinovana, dosta sam volela slatkiše, ali sada više praktikujem zdrav način života. Dosta puta imam skidanje kilaže pred neki turnir i umesto slatkiša kada osetim glad, sada pijem kafu sa više antioksidanasa - rekla je Bogdanovićeva.

Ona je otkrila da je zaokret u životnim navikama prethodio srebrnoj medalji u Riju, što se odrazilo na poboljšanje njenog mentalnog sklopa.

- Godinu dana pre Rija sam promenila način ishrane. Bilo je dosta lakše, lepše sam se osećala. Nije bilo naglih promena raspoloženja, a došli su još bolji rezultati za šta zahvaljujem i mom celom stručnom timu - rekla je Bogdanovićeva.

Ona se prisetila i večeri kada je osvojila medalju i pomešanih emocija jer je bila uverena da joj je zlato sudijskim propustima oduzeto.

- Od samog finala je bilo dosta emocija. Izgubila sam u pet sekundi, ali opet sam osvojila medalju i to je dovelo do pomesanih emocija. Prvi dan nakon medalje je bio jako konfuzan. Onda je sve bilo bajno, ali i ubrzo su došli treninzi koji su mi teško pali, ali kasnije je sve došlo na svoje i taj period mi je doneo veliko životno iskustvo - rekla je Bogdanovićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading