Beogradski pobednik: Sve spremno za spektakl u hali Pinki, dame na sceni nakon pola veka

Autor:

Sport

24.04.2018

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni, 56. bokserski turnir "Beogradski pobednik" biće održan narednog vikenda u dvorani Pinki u Zemunu, uz učešće od 180 takmičara iz više od 20 zemalja.

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije
Borovčanin sa bokserima

U ringu Pinkija biće predstavnici Brazila, Indije, Škotske, Alžira, Moldavije, Makedonije, Poljske, Češke, Slovačke, Nemačke, Francuske, Belgije, Grčke, Izraela, Koreje... Dolazak reprezentacija rezervisan je za 24. april, borbe počinju dan kasnije, a veliko finale je 28. aprila od 19 časova. Glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Beograd, a generalni sponzor je Telekom Srbija. 

Turnir od ove godine nosi ime po svom prvom pokrovitelju nekadašsnjem gradonačelniku Beograda Branku Pešiću.

Turnir je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir.

- Beogradski pobednik od ove godine nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavaocu boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji - Branku Pešiću - istakao je predsednik BSS Nenad Borovčanin.

Naši bokserski reprezentativci spremni su za izazove koje će im priprediti "Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik", što su i istakli na promo treningu koji je održan u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

Među najvećim zvezdama je svakako Sandro Poletan aktuelni šampion Zlatne rukavice, koju je osvojio u beogradskoj Štark Areni novembra 2017. 

- Očekujemo odlične borbe i daćemo sve od sebe ne samo da izađemo kao pobednici, već i da svim ljubiteljima ove plemenite veštine priuštimo borbe koje će dugo dugo pamtiti, jedan pravi praznik boksa. Svi smo vredno radili, spremni smo i jedva čekamo da krenu prve borbe - rekao je Poletan. 

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije
Sandro Poletan je spreman za Beogradski pobednik

Na turniru mogu nastupati takmičari u uzrastu elita u svim težinskim kategorijama, a po prvi put i žene u svim težinskim kategorijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading