ARMSTRONG SE NAGODIO: Osramoćeni biciklista izbegao kaznu od 100 miliona dolara

Autor:

Sport

20.04.2018

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osramoćeni američki biciklista Lens Armstrong (46) nagodio se sa saveznom vladom i pristao da plati pet miliona dolara zbog zloupotrebe nedozvoljenih sredstava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Armstrong se nagodio sa državom

Lokalni mediji navode da je Armstrong na taj način izbegao sudski proces i moguću kaznu od 100 miliona dolara.

US Postal, koji je sponzorisao američkog biciklistu, tvrdio je da je Armstrong prevario poreske obveznike prihvatajući milione dolara iz državne agencije, a u isto vreme je uzimao nedozvoljena sredstva.

- Takmičar koji namerno koristi ilegalne supstance ne obmanjuje samo svoje konkurente i obožavaoce, nego i sponzore koji mu pomažu pri sportskim takmičenjima - naveo je državni tužilac.

Armstrong tvrdi da je pobedio sistem.

- Drago mi je što sam rešio ovaj slučaj i krenuo napred. Radujem se što ću se posvetiti mnogim sjajnim stvarima u životu - supruzi, deci, pisanju i filmskim projektima, dobrotvornom radu sa obolelima od raka... - naveo je Armstrong.

On je u januaru 2013. godine gostujući kod američke voditeljke Opre Vinfri priznao dugogodišnje uzimanje dopinga. Njemu je potom oduzeto sedam pobeda na Tur de Fransu, kao i olimpijska medalja iz Sidneja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading