PROTESTI U BEOGRADU zbog rukometnog meča

Autor:

Sport

23.03.2018

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkazivanje utakmice između ženske juniorske reprezentacije Srbije i selekcije takozvanog Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo izazvala je opštu buru, pa je na kratko bila blokirana promenta raskrsnica u Beogradu, na kojoj se ukrštaju ulice Kneža Miloša i Nemanjina.

RepublikaFoto: youtube.com/republika
Ilustracija: Foto

Meč je najpre premešten iz Kragujevca u Kovilovo, ali ni to nije pomoglo, pa je odlukom Vlade Srbije zabranjen.

Veče uoči utakmice su se navijači Crvene zvezde okupili ispred hale, oko koje su ovog popodneva jake policijske snage, a u centru Beograda je bio miran protest.

Nekoliko desetina navijača okupilo se na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Nemanjine, uz transparente: "Zabranite Savezima da se takmiče sa nepostojećom državom" i "Naša i vaša je bruka i sramota da lažna država igra u Srbiji".

Inače, meč je trebalo da bude odigran bez intoniranja himni i isticanja nacionalnih obeležja, odnosno bez prisustva medija i gledalaca.

Kako Blicsport saznajte, kao posledica otkazivanja utakmice, Evropska kuća rukometa (EHF) novčano će kazniti RSS, dok će ženska juniorska reprezentacija Srbije verovatno biti diskvalifikovana iz kvalifikacija za SP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading