Rukometašice otputovale za Švedsku, SELEKTOR OBRADOVIĆ ZABRANIO OPUŠTANJE!

Autor:

Sport

23.03.2018

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska rukometna selekcija Srbije otputovala je u švedski grad Ševde gde ih očekuje meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U slučaju pobede, naše igračice bi i definitivno obezbedile prolaz na kontinentalni šampionat.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometašice spremne za novu pobedu nad Šveđankama

Prvi meč u niškoj hali "Čair" rešen je u korist srpskog tima - 30:23 (9:15) posle spektakularnog preokreta pred 2.500 gledalaca.

- Rezultat prvog meča bio je i više nego pozitivan. Sa svakim okupljanjem će biti još bolje, jer ćemo se bolje upoznati i odlučnije ćemo krenuti na gol. Moramo da iskoristimo još više naš tandem pivotmena, koji je po mom mišljenju jedan od najboljih na svetu. Idemo korak po korak, ne možemo pet unapred. U dobrom raspoloženju putujemo u Švedsku - rekao je u najavi duela selektor Ljubomir Obradović.

Selektor je izjavio da će nakon pobede u Nišu, naše rukometašice tražiti nova dva boda i na gostujućem terenu.

- Plus sedam iz Niša ne može da zavara. Insistiram da je sprečavanje kontranapada izuzetno bitno, što smo videli u prvom poluvremenu prve utakmice kada smo primili dosta lakih golova. Ne mogu da nas zavaraju ako u tom segmentu budemo dobri. Želja, htenje da mi to možemo, sve to mora da bude prisutno. Na pozicioni napad nećemo izgubiti utakmicu. Šveđanke se nisu snašle na našu 6-0 odbranu u drugom poluvremenu. Sada će je studirati kao šahisti, tražiće pukotinu u njoj. Pokušaćemo da je još usavršimo - rekao je Obradović.

Golman Katarina Tomašević bila je jedna od junakinja pobeda u prvom meču sa čak 22 odbrane.

- Kao što smo brzo zaboravile prvo poluvreme u Nišu, izašle na teren i savladale Šveđanke sa 13 golova do kraja utakmice, tako i sada sve ostavljamo iza nas. Imamo lepu zalihu od sedam golova, koja nas je približila prvom mestu u grupi, ali je nećemo čuvati. Idemo u Švedsku da se nadigravamo, da pokažemo karakter i nastavimo dobru seriju partija od decembra sa Svetskog prvenstva. Nadam se da će devojke ponoviti nivo odbrane iz Niša, da ćemo se boriti maksimalno, a onda će i nama na golu biti mnogo lakše da budemo na nivou - kazala je Tomaševićeva.

TABELA

1. Srbija 3 3 0 0 99:70 6

2. Švedska 3 2 0 1 94:71 4

3. Makedonija 3 1 0 2 75:86 2

4. Farska Ostrva 3 0 0 3 50:91 0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading