(VIDEO) Beograđani pozdravili svetsku šampionku: VI STE OVU MEDALJU UČINILI JOŠ SJAJNIJOM!

Autor:

Sport

06.03.2018

12:27 >> 12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđani su ispunili atletsku dvoranu u Banjici kako bi iskazali poštovanje i pozdravili Ivanu Španović koja je osvojila svetski tron u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Birmingemu. Ivana je najavila da će ovo zlato samo otvoriti niz odličja na narednim velikim takmičenjima.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa dočeka Ivane Španović

Naša najbolja atletičarka je bila veoma emotivna na dočeku, pa se zahvalila svima koji su došli i koji su je podržavali na putu do svetskog vrha.

- Hvala što ste ovu medalju učinili još sjajnijom. Trudila sam se uvek da iskreno podelim očekivanja i emocije posle uspešnih i neuspešnih takmičenja, suština je da ni u jednom momentu i ne treba da prestanete da radite i verujete u sebe. Samokritika nas je dovela da imamo zlatnu medalju. Sa ovim ništa ne završavamo već počinjemo nov niz neka bude niz zlata. Toliko puta je izmakla i konačno došla, mislim u pravo vreme. Da sam slučajno osvajala medalju i da nisam znala kako sam došla do nje možda bi karijera krenula u drugom smeru. Sada znam šta sam morala da uradim i poseban značaj i težinu ima ovo zlato. Otuda samopouzdanje da mogu javno da pričam o snovima - izjavila je Španovićeva na dočeku.

Ona je priznala da je osvajanjem zlata u Birmingemu sada skinula veliko breme moranja sa svojih pleća.

- Nemam više osećaj moranja da moram da osvojim medalju već je tu samo želja da iz sebe izvučem najbolje. Rešila sam to i sve sam bliža tome. Britni Ris je u goroj situaciji jer konstantno brani titule, a ja ih jurim. U boljoj sam situaciji jer sam mlađa i gladna uspeha, konkurencija mi nikad nije bila problem - samouvereno je izjavila Ivana.

RepublikaFoto: ST/S.MARJANOVIĆ

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović zahvalio se Ivani i njenom treneru za veliku radost koju su podarili kako njemu, tako i čitavoj naciji. On je rekao je Ivana bila pravi primer hrabrosti i snage.

- Želim da se zahvalim našoj atletskoj kraljici Ivani za istorijski uspeh u našem sportu. Zahvaljujem se i njenom treneru Goranu koji je svojim višedecenijskim radom doveo našu Ivanu da postane kraljica. Teško je bilo gledati i trebalo preživeti tih šest serija.
Svesno odustali od takmičenja Dijamantske lige koje donosi lepe novčane premije jer su rešili da prekinu takmičenje jer im je zlato i Bože pravde vrednije od bilo koje finansijske nagrade. "Comtrade" će finansijski nagraditi Ivanu i Gorana sa 20.000 i 10.000 hiljada evra. Hvala Ivani jer je svima nama pokazala kako se bori za Srbiju, pokazala je šta je hrabrost snaga i kako treba svi da se zalažemo i radimo svoj posao. Nikada ne odustajte i vredno radite - poručio je Jevrosimović na dočeku.

RepublikaFoto: ST/S.MARJANOVIĆ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading