Konor Mekgregor oborio jedan rekord, a da nije ni ulazio u ring!

Autor:

Sport

20.02.2018

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irski MMA borac Konor Mekgregor uspeo je da obori jedan rekord u "Ultimat fajtu šampionatu" (UFC), a da pritom nije ni morao da se bori u ringu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mekgregor uspeo da sruši rekord bez ulaska u ring

Naime, Mekgregor je postigao nešto u svetu UFC-a samo zato što niko nije hteo, ili smeo da ga izazove na duel, pa je tako Irac postao bokser koji je najduže držao pojas šampiona, bez da ga je neko izazvao.

Irski borac je 12. novembra 2016. godine savladao Edija Alvareza u Njujorku i tako je došao do pojasa u lakoj kategoriji UFC. Od tada se nijednom nije borio, ne računajući bokserski "spektakl" protiv Flojda Mejvedera, u kojem je poražen. 

Od tada je prošlo 464+ dana bez odbrane pojasa, što je novi rekord u UFC. Prethodni je držao Amerikanac Entoni Petis, koji je bio šampion lake kategorije bez nove borbe u UFC 462 dana u periodu od 31. avgusta 2013. do 6. decembra 2014. godine. 

Konor Mekgregor će još povećati ovaj "rekord" pošto nema zakazanih borbi, a spekuliše se da bi predsednik UFC Dejna Vajt mogao da oduzme pojas Ircu zbog neaktivnosti. Privremeno je titulu dobio Amerikanac Toni Ferguson, koji je 7. oktobra pobedio Kevina Lija. 

Pričalo se i da bi mogao da bude zakazan revanš Mejvedera i Mekgregora u MMA, ali je irski borac izjavio u ponedeljak da do toga neće doći, već će američki bokser ostati u penziji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading