Atletsko prvenstvo Balkana: Srbi osvojili četiri medalje

Autor:

Sport

18.02.2018

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski atletičari osvojili su dva zlata i po jedno srebro i bronzu na seniorskom Prvenstvu Balkana u Istanbulu, u konkurenciji oko 300 atletičara.

 

RepublikaFoto: Tanjug
Amela Terzić

Amela Terzić je odbranila titulu balkanske šampionke u trci na 1. 500 metara rezultatom 4.17,64 minuta, što je i njen najbolji rezultat ove sezone.

- Zadovoljna sam kako je trka tekla, a još više rezultatom. I dalje sam prva na Balkanu, što je najbitnije - rekla je Terzićeva.

Pored Amele, zlato je osvojio još jedan pulen trenera Rifata Zilkića, Elzan Bibić, pobedom u trci na 3.000 metara - 8.08,34 minuta.

- Trka se odvijala onako kako sam hteo. Poslednjih 400 metara osetio sam bol u tetivi i razmišljao sam da li da dodam gas ili usporim. Ali, ipak, odlučio sam da se borim i ne prepustim nikome tron - rekao je Bibić.

Tamara Salaški je u trci na 400 m osvojila srebro (54,72 sekunde), dok se bronzom okitila Milica Gardašević u skoku udalj sa 6,30 metara.

Asmir Kolašinac je rezultatom 20,06 metara bio četvrti u bacanju kugle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading