TK Galeb šampion Evrope!

Autor:

Sport

09.02.2018

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seniorke tekvondo kluba Galeb nove su prvakinje Evrope, pošto su osvojile prvo mesto na Evropskom klupskom šampionatu u Istanbulu.

RepublikaFoto: tkdgaleb.org.rs
Takmičari TK Galeb

Milica Mandić je u konkurenciji do 73 kilograma osvojila zlatnu medalju posle tri pobede, dok su Tijana Bogdanović u kategoriji do 53 kilograma i Vanja Stanković u kategoriji do 49 kilograma osvojile srebrne medalje, a Aleksandra Radmilović se u kategoriji do 57 kilograma okitila bronzanim odličjem.

- Srećna sam zbog osvojenog prvog mesta i bodova. Ali nisam toliko zadovoljna nastupom i vidim da mogu još da napredujem i još grešaka da ispravim. Radujem se narednim turnirima i izazovima - rekla je Mandićeva.

Tijana Bogdanović je stigla do srebra.

- Drago mi je mnogo sto sam osvojila ovu medalju, povratila sam se posle olimpijskih igara i radila kao pre, a i odlično sam se osećala i stvarno uživala u borbama. Izuzetno mi je drago i što se i naš klub još jednom pokazao kao jedan među najboljima u Evropi, dokazali smo da imamo kvalitet - rekla je Tijana Bogdanović.

Stankovićeva je posle poraza u finalu rekla da je bila nezadovoljna sudjenjem.

- Danas sam imala četiri meča i svaki je bio sa protivnicom iz Turske. Sve borbe su bile teške i neizvesne. Zadovoljna sam svojim borbama danas, ali ne i sudjenjem u finalnoj borbi, mislim da sam bila oštećena - rekla je ona.

Muška seniorska ekipa TK Galeb na prvenstvu u Turskoj zauzela je četvrto mesto, dok su juniorke takođe završile na četvrtom mestu, a kadetkinje su zauzele peto mesto.

- Danas su seniorke opravdale očekivanja. Osvojili smo četiri medalje i to je bilo dovljno za ekipno prvo mesto kod žena. U ukupnom plasmanu smo četvrti što mi je izuzetno drago. Naši mladji naraštaji idu dobrim putem i u odličnom tempu. Ovo je ono što smo i očekivali i želeli - rekao je trener Dragan Jović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading