RUKOVANJE I OSMESI: Sreli se Mun i Kimova sestra

Autor: Tanjug

Sport

09.02.2018

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnokorejski predsednik Mun Džae In na kratko se danas susreo i uz osmeh rukovao sa sestrom severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong, na otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu, prenosi AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Istorijsko rukovanje

Njegov razgovor sa delegacijom Severne Koreje koja je došla u Pjongčang, zakazan je za subotu, navodi južnokorejska agencija Jonhap.

Kako je prethodno izvestio AP, delegacija Severne Koreje predvođena Kim Jo Džong doputovala je danas u Pjongčang, a sestra lidera Severne Koreje je prvi član te porodice koji je posetio Južnu Koreju od Korejskog rata (1950-1953).

Ona je u Južnu Koreju doputovala privatnim avionom svog brata zajedno sa predsednikom severnokorejske skupštine Kim Džong Namom (90) koji se, navodi AP, pred ulazak u sobu za prijem slikao sa južnokorejskim predsednikom i njegovom suprugom.

Prilikom dolaska Kim Jo Džong je nosila crni kaput, crni kofer i privukla je veliku pažnju prisutnih fotoreportera.

Pozdravila se uz smešak sa južnokorejskim zvaničnicima, među kojima je bio južnokorejski ministar unifikacije Čo Mjong Gjon.

U delegaciji Severne Koreje nalaze se i predsednik Nacionalnog sportskog komiteta i direktor Agencije koja se bavi međukorejskim poslovima.

Prethodnih dana južnokorejski mediji bavili su se time da li će Kim Jo Džong preneti južnokorejskom predsedniku ličnu poruku svog brata i ako to i učini da li će ona uključivati i predlog za samit dva lidera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading