ŠTERBIK: Sve ono zbog čega ne branim za Srbiju je i dalje tu

Autor:

Sport

04.02.2018

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sve ono zbog čega sam odlučio da ne branim više za reprezentaciju Srbije je i danas tu" - priznao je rukometni golman Arpad Šterbik, sada junak španske publike, kojoj je doneo zlato na Evropskom prvenstvu.

Arpad Šterbik

Arpad Šterbik je trebalo da bude ikona srpskog rukometa, ali je posle nekoliko odličnih godina u dresu reprezentacije, odjednom odlučio da napusti državni tim.

- Razlog zbog koga sam rešio da više ne branim za Srbiju i danas je prisutan u našem rukometu. Kada vidim Marsenića i Abutovića po povratku iz reprezentacije u klub, znam da nisam pogrešio. Po dva-tri meseca ne možeš da se oporaviš od pljuvanja, kritika, lošeg sistema, taktika. U emotivnom si rasulu, a za nekoliko dana ideš nekoj Barseloni u goste. Pa te napadaju što u klubu daješ više, a ne gledaju širu sliku. Kakav je sistem u tom klubu, zašto tamo igramo bolje. Umorio sam se od toga, nisam više bio sposoban da dam maksimum i najpoštenije je bilo da se oprostim od reprezentacije. Branio sam od devedesetih, bilo je vreme za mlađe - otvorio je dušu Šterbik u intervjuu za "Novosti".

Arpad Šterbik

On tvrdi da mu nije bila ideja da kada je napustio reprezentaciju Srbije postane član državnog tima Španije.

- Kada sam se oprostio, nisam uopšte imao ideju da zaigram za Španiju. Želeo sam da se odmorim od velikih takmičenja. Zbog broja stranaca u Sjudad Realu i birokratije sam uzeo njihova dokumenta. Tek posle nekog vremena se pojavila mogućnost da branim za Špance. Bilo mi je teško da prelomim, ali nikoga ne volim više od sebe. A Srbija nije zavisila od jednog golmana. Bolelo me je dugo. Stalno sam osećao da dugujem nešto Srbiji i imao potrebu da pomognem našem rukometu na sve načine - ispričao je Šterbik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arpad Šterbik

Rukometni kolos iz Sente dodaje i da ga je zabolela priča kako traži nacionalnu penziju od Srbije, koja mu pripada, iako sada brani za Španiju. On kaže da mu je ionako bio plan da je ostavi svom klubu Jugoviću, kojem odavno finansijski pomaže.

- Čelnici RSS su sami spominjali da mi to sleduje za bronzane medalje. Setili su se toga kada sam im pomagao u nekim važnim situacijama, znaju oni dobro u kojim. Meni ne treba taj novac, ne znam ni kolika je suma u pitanju, ali znam da sam ga zaslužio više od onih koji nisu odigrali ni minut, a dobiće nagradu. Za razliku od mnogih, ja bih te pare svakako vratio srpskom rukometu. Kolika je ta penzija, 500-600 evra? Mnogo više od tih nesrećnih para sam ja dao mom klubu. I nastaviću da pomažem finansijski. Nekad me zaboli što će me ljudi pamtiti samo po negativnim stvarima - priznao je Arpad Šterbik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading