ŠTERBIK JE HIT EP: Bio u čekaonici kod lekara, a onda je Špancima doneo istorijsko zlato!

Autor:

Sport

29.01.2018

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman španske rukometne reprezentacije Arpad Šterbik izjavio je da nije očekivao da će igrati na EP u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šterbik slavi sa španskim rukometašima

Šterbik, koji je nekada branio za našu selekciju, od 2008. godine nastupa za Španiju. On je trenutno član Vesprema.

On je pre dve godine odlučio da se povuče iz reprezentacije, ali ga je selektor Španije Žordi Ribera ubedio da se ponovo priključi nacionalnom timu.

Španija je uoči polufinala zbog povrede ostala bez Gonzala Pereza de Vargasa. Ribera je pozvao Šterbika, koji je u Zagreb stigao dan uoči polufinala sa Francuskom.

- Bio sam u Skoplju, čekao sam red za pregled kod doktora kad mi je stigao poziv iz reprezentacije oko 10.30. U 14.30 sam bio u avionu za Ljubljanu odakle su me doveli automobilom u hotel u Zagreb, stigao sam na večeru, zaspao i onda se malo spremao za Francuze - rekao je Šterbik.

 

 

Šterbik (38) je sa našom selekcijom osvojio dve bronzane medalje. Sa Španijom ima bronzu sa SP 2013. i srebro sa EP 206. On je pre dva meseca proglašen za najboljeg rukometaša sveta.

- Branio sam samo pola sata na Evropskom prvenstvu. Zdrav sam, imam motiv, igraću još. Čudno je, star sam kao i neki trener. Evo, Dinar je samo dve godine od mene stariji. Pokušavam da pomognem mlađima. Finala su da se dobijaju i da se proslave - istakao je Šterbik.

Španija je u nedelju u finalu EP pobedila Švedsku 29:23  i po prvi put u istoriji je osvojila zlato.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading