Gde ima, tu i preliva: Sagradili stadion i srušiće ga nakon četiri manifestacije?

Autor:

Sport

25.01.2018

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnokoreanci su za predstojeće Zimske olimpijske igre u Pjongčangu izgradili moderan stadion, namenjen za otvaranje i zatvaranje igara, ali je pravi kuriozitet činjenica da će ovu investiciju od 109 miliona dolara po završetku turnira sravniti do temelja!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Publika će na ovom stadionu sedeti samo četiri puta

Stadion je sagrađen bez krova, a budući da su temperatre u Pjongčangu tokom godine u minusu, predsednik Mun Je je rekao da će stadion od 35.000 mesta verovatno biti srušen posle Igara. Tokom igara, organizatori će morati da se snađu kako da zagreju posetioce. 

Ukoliko bude srušen znači da će stadion za svaku od četiri prilike koštati po 25 miliona evra. Neki drugi objekti i kompleksi namenjeni Igrama su centar za brzo klizanje i ledena arena i hokejaški centar u Gangneungu, centar za sportove na ledu u Kvandongu, centar u Jeongseonu, Olimpijski centar za klizanje i Olimpijsko selo. 

MOK je već ranije izrazio zebnju da bi novoizgrađeni sportski objekti mogli da propadnu nakon završetka takmičenja, kao što se već događalo sa sportskim borilištima u ruskom Sočiju, ali i u Rio de Žaneiru.

Stadion će, dakle, po okončanju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara otići u istoriju, dok će ostale dvorane, poput onih za klizanje, hokej, ili bob-staze, ostati u upotrebi kao trenažni centri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading