Slovenci pobedom nad Španijom učinili uslugu Makedoncima i Nemcima

Autor:

Sport

23.01.2018

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliku uslugu učinila je rukometna reprezentacija Slovenije selekcijama Nemačke i Makedonije, pošto je savladala Španiju u okviru drugog kola Grupe 2.

RepublikaFoto: instagram.com/EHFEURO
Detalj sa meča

Trećeplasirana reprezentacija sa prethodnog Svetskog prvenstva za rukometaše potpuno je zakomplikovala situaciju u Grupi 2 na tekućem šampionatu Evrope u Hrvatskoj.

Slovenija je već bila prežaljena posle poraza od Danske ali je u drugom kolu druge faze takmičenja savladala Španiju rezultatom 31:26 (13:12) i tako učinila veliku uslugu reprezentacijama Nemačke i Makedonije.

Ekipa koju sa klupe predvodi Veselin Vujović odigrala je fantastično drugo poluvreme i tako upisala drugu pobedu na turniru, a prvu u drugoj rundi takmičenja.



Najefikasniji u redovima pobedničke selekcije bio je Gašper Marguč sa 5 golova, a po četiri su postigli Borut Mačkovšek i Blaž Blagotinšek.

Reprezentaciju Španije predvodio je Feran Sole sa 6 golova, dok je Adrijan Figueras postigao dva manje iz četiri šuta.

Situacija na tabeli Grupe 2 sada se drastično menja i stvari postaju dosta komplikovanije, a najviše bi mogle da profitiraju reprezentacije Nemačke i Makedonije.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading