SPREMAJU RADIKALAN POTEZ: Vujović zaplakao, Slovenci napuštaju EP?

Sport

16.01.2018

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle nepravde koja ih je zadesila protiv Nemaca, Rukometni savez Slovenije uložio je žalbu i ukoliko ne bude prihvaćena odlaze iz Hrvatske

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vujović posle meča sa Nemačkom

Iako je 2018. uveliko počela i tehnologije dominiraju, sudije na Evropskom prvenstvu u rukometu to ne sprečava da svakodnevno debelo oštećuju ekipe, a od svih koje predvode srpski ili crnogorski treneri najgore je prošao Veselin Vujović sa Slovencima. Do te mere im je pukao film, da čak razmišljaju o napuštanju Evropskog prvenstva u Hrvatskoj!

Foto: Republika

VUJOVIĆ ZAPLAKAO

- Ono što se dešava je preko granica dobrog ukusa, pa rukovodstvo Rukometnog saveza Slovenije ozbiljno razmatra da u znak protesta napusti Evropsko prvenstvo. Iako smo, s druge strane, svesni svih posledica koje bi taj potez doneo budućim generacijama, potrebno je jednom napraviti rez. Do sada smo uvek na korektan način pokušavali da rešimo sve, bili smo tihi, ali ovog puta sve je otišlo preko granice - rekao je generalni sekretar RS Slovenije Goran Cvijič.

EHF je u međuvremenu odbio žalbu Slovenaca, a očekuje se reakcija iz RZS.

- Ići ćemo do kraja. Razmatramo građansku tužbu protiv EHF na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ako bude neophodno. U svakom slučaju, ne prihvatamo odluku EHF - rekao je Cvijič. 

Slovenija ima rok do 20 časova u sredu, pola sata pre početka meča sa Crnom Gorom, da se žali na odluku EHF, a direktor reprezentacije Uroš Mohorič je najavio da će to i učiniti. 

- Razlog za odbijanje naše žalbe jer što nemamo pravo da se žalimo na odluku sudija, delegata ili izbor sudija. Bez obzira da li je sudijska odluka u skladu sa pravilnikom IHF, rezultat ostaje konačan - rekao je Mohorič.

 

 

U 2. kolu C grupe Slovenci su slavili pobedu nad Nemcima, ali onda je usledio protest rukometne sile koji se uvažio, iznudili su sedmerac u poslednjoj sekundi i iščupali bod (25:25).

DEBILI VODE RUKOMET

- Jedno od pravila koje niko ne zna, osim delegata, je da ne smete biti unutar tri metra od izvođača i to je onda penal. Ovo su sproveli prvi put u istoriji, naravno, protiv nas. Ovaj sport vode debili, napraivli su sranje, a ja ne znam pravila – rekao je crnogorski stručnjak posle remija sa Nemcima, a čak i zaplakao u tunelu zbog nepravde koja ga je zadesila.

Zbog navodnog ometanja nemačkog igrača da izvede početni udarac, Blaž Blagotinšek dobio je crveni karton, a Nemci sedmerac, zbog čega RS Slovenije ulaže žalbu jer se u tim situacijama sudi isključenje od dva minuta i ponavlja se početni udarac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading