(VIDEO) Evo zašto su arbitri dosudili sedmerac Nemcima protiv Slovenije

Autor:

Sport

16.01.2018

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka litvanskih sudija da dosude sedmerac za Nemačku i dodele crveni karton Slovencu Blagontišeku na meču 2. kola Evropskog prvenstva u rukometu u Zagrebu izazvala je dosta komentara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rajhman doneo bod Nemcima

Slovenci su pogotkom Janca nekoliko sekundi pre kraja bili pred pobedom, 25:24.

Međutim, onda su arbitri iz Litvanije, naknadnim pregledom snimka (što je trajalo desetak minuta), dodelili crveni karton Blažu Blagontišeku, jer je u krugu centra ometao protivničkog igrača, što je automatski bio sedmerac za Nemce, kojima je Rajhman doneo remi.

Odluka sudija razbesnela je selektora selekcije Slovenije Veselina Vujovića, koji je pre izvođenja sedmerca čak stao na gol.

Objašnjenje je sledeće. Pošto je Janc postigao gol, Nemci su krenuli ka centru da izvedu loptu. Dok su Slovenci slavili pobedu, jedan nemački igrač je krenuo sa centra, ali ga je Blagontišek blokirao.

Međutim, sudije su ispravno postupile, jer Slovenac nije bio udaljen tri metra od nemačkog rukometaša.

- Ako u poslednjih 30 sekundi igra, dok lopta nije u igri, igrač odugovlači ili sprečava protivnika da izvede loptu ili šutne prema golu, sudija ga mora isključiti i dosuditi sedmera za protivnički tim - stoji u novim pravilima IHF-a usvojenim 2015. godine.

RepublikaFoto: Printskrin

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading