"ORLOVI" PALI U SLOVENIJI: Poraz srpskih rukometaša u poslednjoj proveri pred EP

Autor:

Sport

10.01.2018

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Slovenije 33:25 (14:15) u prijateljskom meču odigranom u Velenju.

RepublikaFoto: rss.org.rs
Detalj sa utakmice u Velenju

Ovo je bila poslednja provera za dve selekcije uoči Evropskog prvenstva, koje 12. januara počinje u Hrvatskoj.

Srpski rukometaši su igrali u kombinovanom sastavu, a zabeležili su peti poraz u pripremnom periodu, uz samo jednu pobedu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Nemanja Zelenović sa sedam golova, ačetiri je postigao Nemanja Obradović, a po tri Rastko Stojković, Bojan Beljanski i Milan Jovanović. U pobedničkom timu najbolji je bio Janc sa četiri gola.

Selektor Srbije Jovica Cvetković je na ovom meču odmarao Nenadića, Šešuma, Vujina, Marsenića, Cuparu i Vujića. 

Srbija je odigrala dobro prvo poluvreme, a u finišu ovog dela meča "orlovi" su vodili 15:13. Slovenija je u nastavku zaigrala angažovanije, a na kraju je zasluženo stigla do ubedljive pobede.

- Za toliko smo imali snage bez glavne rotacije. Momci su odmarali za tu prvu utakmicu. Važno je da smo se borili i da smo mi iz drugog plana pokazali da možemo dosta, pogotovo u odbrani. Iako smo izgubili sa ovom razlikom, nismo se predavali do kraja. Očekujem da damo maksimum na EP 2018, biće teško i nama,, i Hrvatima u prvom meču. Ako se budemo borili kao danas, sigurno će biti dobra utakmica sa Hrvatskom. Imamo tri meča, ne obaziremo se samo na jednu utakmicu.. Veće su nam šanse u preostale dve. Daćemo maksimum, pa ćemo videti za šta je to dovoljno - rekao je posle meča srpski rukometaš Nemanja Obradović.

Srbija u četvrtak ujutru putuje u Split gde će nastaviti pripreme do prvog meča na EP.

Srbija će na EP igrati u grupi sa Hrvatskom, Islandom i Švedskom. Naša selekcija će prvi meč odigrati u petak od 20.30 sati u Splitu sa domaćom Hrvatskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading