(VIDEO) Fenomenalni Štoh ispisao istoriju Novogodišnje skakaonice!

Autor:

Sport

06.01.2018

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljski skakač Kamil Štoh ispisao je istoriju zimskog sporta, pošto mu je pošlo za rukom da trijumfuje na sva četiri nadmetanja u okviru Novogodišnje skakaonice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Štoh dominantan na turneji Četiri skakaonice

Tridesetogodišnjak iz Zakopana je na poslednju skakaonicu u Bišoshovenu došao kao deseti skakač koji je osvojio Oberstdorf, Garmiš i Insbruk, da bi u austrijskom mestu slavio skokovima od 132,5 i 137 metara (275,6 bodova).

Jedan od prvih koji su mu čestitali bio je upravo Hanavald, a Poljak je ušao u malu grupu odabranih koji su odbranili trofej Četiri skakaonice, ali i vezali pet vezanih trijumfa, pa će na prvoj stanici u 2019. imati šansu da obori još jedan rekord.

Na drugoj poziciji našao se Anders Fanemel iz Norveške sa 272,4 boda (skokovi od 130 i 139 metara), dok je podijum kompletirao Andreas Velinger iz Nemačke.

- Nisam mnogo razmišljao o rekordu. Znao sam od početka takmičenja da je potrebno da budem fokusiran na ono što radim i uspeo sam. Presrećan sam, ovo je veliki uspeh. Sledeće su Olimpijske igre, za to počinju pripreme, ali sam već bio olimpijski šampion. Voleo bih da moje kolege iz reprezentacije takođe osete kako izgleda pobediti na najvećem sportskom takmičenju - rekao je Štoh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading