Ovaj srpski rukometaš igrao je i za Hrvatsku: SPREMAN SAM ZA UVREDE U SPLITU!

Autor: večernji.hr

Sport

03.01.2018

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Vujić išao je putem koji skoro niko nije otkrio. Ovaj rukometaš je prvo igrao za hrvatsku reprezentaciju, da bi nakon nekog vremena posle razgovora sa saigračima iz kluba Dimitrijevićem i Kostadinovićem rešio da obuče dres sa srpskim obeležjima.

RepublikaFoto: SEHA GAZPROM LEAGUE
Vujić spreman za debi pred hrvatskim navijačima

– Naravno da želim da istrčim pred dupke punu "Spaladium arenu". Znam da će biti zvižduka, možda čak i vređanja, ali spreman sam na sve. Znam i to da ću imati prijatelje na parketu, ali i ponekog na tribinama – kaže Stefan Vujić za hrvatski portal "Večernji.hr", koji je s našom reprezentacijom proteklog vikenda igrao na turniru u Švajcarskoj na kojem je Srbija bila poslednja, četvrta, s dva poraza.

Stefan je rukometni put počeo u Poreču odakle je otišao u Francusku u kojoj je igrao za Nant i Istr. Potom 2015. dolazi u PPD Zagreb da bi ove sezone zaigrao za rumunsku Steauu.

– Ideja da zaigram za Srbiju rodila se u Rumuniji u kojoj sam prvo o tome razgovarao sa saigračima Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem. Potom sam razgovarao s Miletom Isakovićem, trenerom srpske reprezentacije, a posle i sa selektorom Jovicom Cvetkovićem – rekao je Stefan, čiji su roditelji Srbi.

Otac Vojislav bio je jedan od ključnih igrača Istraturista osamdesetih godina.

– Nakon što sam s Hrvatskom osvojio srebro na Mediteranskim igrama, sigurno je da sam se nadao da ću za Hrvatsku zaigrati na još nekom velikom turniru. To se nije dogodilo. Ne, nisam razočaran i nema ljutnje. Došla je ponuda iz Srbije, prošlo je više od tri godine nakon nastupa za Hrvatsku i rekao sam sebi zašto da ne... Pre konačne odluke sigurno je da sam razgovarao s određenim ljudima, saslušao njihova mišljenja i na kraju odlučio. Verujem da će ljudi razumeti da želim da na sportskom planu napravim što više i da me oni koji se razumeju u sport neće osuđivati zbog toga. Jasno, uvek će biti onih kojima moja odluka neće baš biti po volji– rekao je Vujić.

Na pitanje šta Srbija može na otvaranju EP protiv domaćina Hrvatske, Vujić kaže da neće biti lako, ali da šanse, iako male, ipak postoje.

– U svakom slučaju mi ćemo biti puno opušteniji nego Hrvati. Oni će imati veliki pritisak, i to ne samo javnosti nego i tribina. Nekad to nije lako. Nedostaje nam puno igrača, ali bez obzira na to idemo na pobedu. U redu, Hrvatska je favorit u toj utakmici, ali nećemo se sigurno lako predati – istaknuo je Stefan.

Vujić kaže i da su ga novi saigrači u srpskoj reprezentaciji odlično prihvatili.

– Super mi je. Većinu igrača poznajem, a najbolje Dobrivoja Markovića s kojim sam igrao u PPD Zagrebu. S Jovicom Cvetkovićem nikad do sada nisam imao prilike da radim – rekao je Stefan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading