Električni motori uz MotoGP od 2019. godine

Autor:

Sport

12.12.2017

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dorna, vlasnik komercijalnih prava Moto GP objavila je da će italijanski proizvođač Enerđika biti dobavljač za novi klasu Svetskog šampionata u kojoj će se od 2019. godine takmičiti samo električni motori.

RepublikaFoto: instagram.com/marcmarquez93
MotoGP

Nova klasa će biti dodata uz postojeće tri kategorije na za sada nepotvrđenom broju trka za dve godine.

Timovi će koristiti izmenjene verzije uličnog modela Enerđika Ego, koji je zauzeo sedmo mesto na legendarnoj trci na ostrvu Man za elektične motore, gde je imao prosečnu brzinu od 125 km/h.

Firma iz Modene, koja je na konkursu pobedila belgijsku Saroleu, tvrdi da Ego može da dostigne maksimalnu brzinu od 240 km/h.

- Moto-e Svetski kup je novi i uzbudljiv projekat za Dornu i veoma sam ponosan što će Enerđika biti naš partner u ovoj novoj avanturi. Verujemo u nadmoćnost, kvalitet i performanse i ne možemo da zamislimo boljeg saradnika sa kojim bismo pokrenuli ovu kategoriju. Enerđika je lider u ovoj industriji, inovativna je kompanija i radujemo se neverovatnom spektaklu koji nas čeka u zajedničkom trkanju-rekao je prvi čovek Dorne Karmelo Espeleta.

Prethodno je najavljeno da će tehnički direktor Mišelina Nikola Guber napustiti francusku kompaniju da bi preuzeo funkciju izvršnog direktora Moto-e Svetskog kupa.


Očekuje se da će broj vozača za prvu sezonu biti između 15 i 20, a da će trke trajati oko deset krugova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading