Ujedinili se WTCC i TCR – gde je tu Borković?

Autor:

Sport

07.12.2017

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FIA je potvrdila ranije najavljeno ujedinjenje dva svetske takmičenja turing automobila WTCC i TCR u jedno pod nazivom FIA WTCR (Svetski kup turing automobila).

RepublikaFoto: Tanjug/Tanja Valič
Dušan Borković

WTCC je prihvatio TCR pravila što je FIA ratifikovala, a ujedno prestaje i FIA Evropski kup turing automobila i zamenjuje ga TCR šampionat Evrope.

Novo svetsko takmičenje donosi i veliki broj promena, među kojima je najveća da će se sada u toku jednog trkačkog vikenda voziti tri trke, pa će u toku sezone ukupno biti 30, umesto dosadašnjih 20.

Prvog dana vikenda voziće se dva treninga, polučasovne kvalifikacije i prva trka. Drugog takmičarskog dana voziće se tri kvalifikacije (Q1 – 25 minuta, Q2 – deset minuta i Q3 – pet najboljih) i dve trke. 


Konačan raspored trka još uvek nije poznat, ali se sa sigurnošću zna da će se takmičenje sastojati iz deset rundi, odnosno 30 trka, koje će se voziti na četiri kontinenta. Takođe, utvrđeno je da će se dodeljivati dve titule – za najbolji tim i vozača. FIA će nadgledati regulacije zajedno sa TCR predstavnicima. 

Promoter nove serije je Eurosport sa svojom izuzetno bogatom distribucijom nacionalnih TV mreža širom sveta koje će doprineti ogromnoj gledanosti i popularnosti takmičenja.
RepublikaFoto: instagram.com/ducaborkovic
Dušan Borković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading