NACIJU JOŠ UVEK PEKU RANE: Srbin EMOTIVNO o UKRADENOM zlatu na Olimpijskim igrama!

Autor:

Sport

22.07.2021

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitali su ga o bolnoj temi, nije mogao da prećuti.

RepublikaFoto: Starsport
Zlatna medalja na Olimpijskim igrama

Srpski plivač Milorad Čavić prisetio se legendarne trke na 100m leptir u Pekingu kada je zlatna medalja otišla u ruke Amerikanca Majkla Felpsa.

Utisak je da je Srbin prvi stigao do cilja, ali odlučeno je u korist Amerikanca, a Čavić još uvek ne može da prežali nepravdu koja mu je učinjena na Olimpijskim igrama.

Oduvek sam u mom srcu znao da sam pobedio. Znam i da su neki mediji želeli da to priznam poraz. Ali, to nikad nisam uradio, jer sam ja osvojio zlato! I dalje boli to što je 'Omega' bila i ostala njegov sponzor. Uvek su imali interes da ga brane, umesto da kažu da im sistem nije na višem nivou. Ali, problem je kada jedna firma drži monopol u nekoj organizaciji. Koliko sam pročitao, 'Omega' je samo jednom unapredila sistem od 2008. godine. Kad god vidim nekog sportistu da nosi njihovu marku satova ili ih reklamiraju, doživaljavam ga malo drugačije i uvek se pitam šta bi radio da upadne u sličnu situaciju kao ja. Verovatno bi dobio ono što je zaslužio, jer je pod pokroviteljstvom 'Omege' - rekao je Čavić, pa otkrio kako razmišlja da pokloni nekome srebro:

Milorad Čavić

Zato što sam osvojio zlato. Razmišljam da li da je poklonim mom petogodišnjem sinu Maksimu, ali on je previše mali da bi razumeo ko sam ja bio u sportu. Mislio sam i o svom treneru Majku Botonu, da mu na taj način iskažem ljubav i zahvalnost za sve što je učinio za mene. On zbog američkog bojkota Igara u Moskvi 1980. nije mogao da se takmiči na 100 m leptir. Pričali smo i on se samo nasmejao - zaključio je Milorad Čavić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading