Šapčani se ne mire sa odlukom o finalu Kupa: Sramna odluka saveza!

Autor:

Sport

29.11.2017

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom odluke Vaterpolo saveza Srbije (VSS) da se finalni turnir - fajnal-for Kupa Srbije, umesto u Šapcu, održi u Bečeju, Vaterpolo klub Šabac se oglasio oštrim saopštenjem za javnost, nazivajući takvu odluku sramnom i mimo propisa.

RepublikaFoto: Vksabac.rs
VK Šabac

U saopštenju Šapčana se navodi:

- Odluku da se turnir održi u Bečeju a ne u Šapcu, u organizaciji našeg kluba, smatramo neutemeljenom i šta više sramnom, jer smo ubeđeni da takva odluka nije u skladu sa propozicijama VSS za organizaciju ovog takmičenja, kao i da nije motivisana najboljim interesima vaterpola već, baš naprotiv, motivima kojima nije mesto u sportu.

Naime, dana 23.10.2017. godine VSS uputio je zvaničan poziv svim klubovima da se prijave ukoliko su zainteresovani da budu organizatori ovog takmičenja. Ovim pozivom, ujedno, jasno je definisan i rok za prijavu, kao i propozicije po kojima će se postupati ukoliko ima više zainteresovanih strana. Naš klub je blagovremeno dostavio prijavu, a po isteku roka, dobili smo informaciju da smo jedini prijavljeni klub. Po logici stvari, odnosno, propozicijama koje je sam VSS izneo, samim tim, vaterpolo klub Šabac, kao jedini prijavljeni klub, je organizator Fajnal fora. Sa ovim saznanjem odmah smo se obratili VSS radi organizacije takmičenja. Međutim, od njih dobijamo odgovor da će Upravni odbor Vaterpolo saveza Srbije (UO VSS) doneti konačnu odluku o ovom pitanju. Najednom, ispostavlja se kao tačna informacija, koja mesec dana unazad kruži vaterpolo krugovima, da će se finale ipak igrati u Bečeju.

Zbog svega navedenog, nameće se pitanje, koje naš klub sa punim pravom postavlja, da li su donosioci odluka u redovima UO VSS, kada su shvatili da je VK Šabac jedini prijavljeni zainteresovani organizator, pribegli nalaženju rešenja da se takmičenje ipak ne održi u Šapcu, ne prezajući, pri tom, da prekrše sopstvene propozicije? S obzirom na to da nam se, izvesno vreme, nezvanično sugeriše da iz razloga nepodobnosti postoji zabrana da se kod nas organizuju zvanične reprezentativne utakmice ili Finale Fajnal For Kupa Srbije, ne možemo a da se ne zapitamo i to da li je politika umešala prste i u vaterpolo ili je samovolja pojedinaca unutar VSS dovoljna da se zanemare pravila i da se jednom klubu oduzme ono što mu po svim kriterijumima pripada.

Pre izlaska u javnost, sa ovim pitanjima obratili smo se zvanično i čelnim ljudima VSS, kao i samom Savezu. U nedostatku pravog odgovora, svoju sramnu odluku predstavnici VSS pokušali su da opravdaju time da su iz humanitarnih razloga za mesto igranja turnira odabrali Bečej, kako bi prihod od turnira bio upućen za lečenje Nastasje Nedimović, vaterpolo igračice obolele od karcinoma, koja je poreklom iz Bečeja.

Kao klub koji je i sam bio inicijator i učesnik brojnih humanitarnih akcija, odmah smo se ponudili da turnir i u našoj organizaciji dobije humanitarni karakter i da to nije prepreka da Šabac, a ne Bečej, bude organizator. Ako uzmemo u obzir opšte poznate činjenice da su vaterpolo utakmice u Šapcu najposećenije na prostoru bivše Jugoslavije, kao i da zahvaljujući kapacitetu našeg Gradskog bazena turnir može da prati daleko veći broj gledalaca nego što je to slučaj u Bečeju, jasno je da bi i sam efekat humanitarne akcija u Šapcu bio daleko veći. Tako da i po ovom kriterijumu, "Šabac" sa kvalifikacijama za organizatora Fajnal fora prednjači u odnosu na sve ostale klubove.

RepublikaFoto: Vksabac.rs
VK Šabac

Nažalost, i uprkos svemu, VSS ostaje iza svoje sramne odluke.

Na nama je da još jednom, javno, uputimo poziv Vaterpolo savezu Srbije da preispita svoju odluku o domaćinstvu Finalnog turnira Kupa Srbije, odnosno, da donese jedinu ispravnu konačnu odluku.

U nadi da će se Vaterpolo savez Srbije odupreti tome da postane organizacija koja brani korist i samovolju pojedinaca i smoći snage da zaštiti interese vaterpola, samog Saveza, baš kao i svih njegovih članova, iščekujemo što brži odgovor.

U međuvremenu, vaterpolo klub Šabac nastaviće da obaveštava javnost o svim relevantim činjenicama vezanim za dalji tok organizacije Fajnal fora Kupa Srbije. Time što se ne ustručavamo da javno govorimo o nepravilnostima u vaterpolu, sigurni smo da ne samo što branimo vaterpolo mi branimo sport u našoj zemlji uopšte, te ovim putem pozivamo i javnost da nam u toj borbi pruži podršku - navodi se u saopštenju VK Šabac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading