SUDAR PARTIZANA I CRVENE ZVEZDE: Boks derbi večitih ukrasio Mali Kalemegdan

Autor: Republika

Sport

05.06.2021

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektal! Kako drugačije može biti ako znamo da događaj režiraju crno i crvenobeli.

Foto: BSS
Bokserski "večiti derbi"

 Mali Kalemegdan je praštao u razmeni udaraca večitih rivala u derbiju 6. kola Bokserske Lige Srbije 2020/21. u kome je Partizan ugostio Crvenu zvezdu u predivnom ambijentu mesta na kome je nastao Beograd.  

Susret "večitih" prikazao je ne samo izvanredne borbe, žar za pobedom, hrabrost, već i pobedu plemenite veštine, sjaj boksa u srpskoj prestonici. Sam po sebi meč je nosio prefiks atrakcije jer je organizovan na otvorenom, na mestu gde su nekada srpski vitezovi bili bitke i branili našu prestonicu, a sve je dodatno začinjeno prepunim tribinama i duhom džentlmenstva koji je provejavao tokom celog susreta. Na kraju pobeda Crvene zvezde rezultatom 6:12, ali rezultat je bio u drugom planu. Ovaj put sudar crno i crvenobelih imao je važniju, jaču i snažniju poruku, a to je pobeda sporta, pobeda boksa.

Čar i draž plemnite veštine opila je masu, opila je sve one koji su se namerno ili slučajno našli na Malom Kalemegdanu i bili svedoci poštenog rivalstva dva boksera u ringu.  Prethodnica ovkavom spektaklu su i pune trenažne boks sale dece u oba kluba što je znak da su se oba kluba ponovo počela razvijati i da su na dobrom putu potpune procvati.

Rezultati:

BK Partizan (Beograd) – BK Crvena zvezda (Beograd) 6:12 (seniori: do 54 kg bez rivala i borbe Zenun Šerifović (BK Crvena zvezda) 0:2, do 57 kg Ilija Čolić – Kristijan Jovanović 0:2, do 60 kg  Đuro Jelovac – Momčilo Janjić 0:2, do 64 kg Sava Mitić  – Nenad Jovanović 0:2, do 69 kg Uroš Drača – Džejlan Toskić 0:2, do 75 kg Igor Rogić – Novak Radulović 2:0, do 81 kg Aleksa Marković – Sandro Poletan 2:0, do 91 kg bez rivala i borbe Milisav Savić (BK Partizan) 2:0, +91 kg Miloš Veletić – Milutin Stanković 0:2)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading