SPEKTAKL U BEOGRADU: Vaterpolo elita u borbi za trofej, Srbi jure Ligu šampiona!

Autor:

Sport

02.06.2021

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd će od 3. do 5. juna biti domaćin završnog turnira Lige šampiona u vaterpolu, u organizaciji kluba Novi Beograd.

RepublikaFoto: Starsport
Foto: Ilustracija

- Zahvalan sam Vaterpolo klubu Novi Beograd koji je učinio veliki napor da se organizuje jedan ovakav turnir. Nije bilo jednostavno, ali su čelnici kluba učinili sve kako bismo najboljih osam timova u Evropi gledali u Beogradu. Siguran sam da ćemo gledati fantastične mečeve- rekao je sportski direktor vaterpolo kluba Novi Beograd Aleksandar Šoštar na konferenciji za medije povodom završnog turnira.


Takmičenje će biti održano na bazenima Sportskog centra "11.april".

Na turniru učestvuju Pro Reko iz Italije, Hanover iz Nemačke, Ferencvaroš iz Mađarske, Marselj iz Francuske, Jug iz Hrvatske, Breša iz Italije, Barseloneta iz Španije i Olimpijakos iz Grčke.

Na turniru će nastupiti srpski reprezentativci Dušan Mandić iz Pro Reka, Andrija Prlainović iz Marselja, Nikola Jakšića iz Ferencvaroša, Đorđe Lazić iz Breše, Milan Aleksić iz Barselonete...

Prvi meč je na programu sutra od 13 sati između Pro Reka i Hanovera.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati ovako veliko takmičenje u Beogradu. Nažalost bez publike, ali se nadam da će se to sledeće godine promeniti. Takmičenje će biti zanimljivo. Idemo iz dana u dan. Teško je predvideti ko je favorit jer su svi pokazali prednosti i mane. Neka najbolji pobedi- rekao je srpski reprezentativac i vaterpolista Pro Reka Dušan Mandić.
Dušan Mandić


Od 15.30 će se sastati Ferencvaroš i Marselj.

- Zadovoljan sam što sam opet na finalnom turniru posle kreće pauze. Verujem da su svi došli sa ambicijom da prođu u narednu fazu, tako smo i mi. Verujem da možemo da prođemo dalje- rekao je vaterpolista Marsja i reprezentativac Srbije Andrija Prlainović.

- Sada nema publike, ali se nadam da će je u naredne dve godine biti. Spremni smo i nadam se da ćemo imati šansu da pokažemo kvalitet- rekao je igrač Ferencvaroša i srpski reprezentativac Nikola Jakšić.

Od 18 časova igraće Jug i Breša, a program sutra zatvaraju Barseloneta i Olimpijakos od 20.30 časova.

- Imali smo odličnu sezonu. Došli smo ovde da odigramo na visokom nivou i pokažemo vrhunski vaterpolo. Igramo sa Olimpijakosom koji zna kako se igraju ove utakmice i pokušaćemo da pobedimo- rekao je srpski reprezentativac i vaterpolista Barselonete Milan Aleksić.

Pobednik meča Pro Reko - Hanover će u polufinalu igrati sa boljim iz meča Barseloneta - Olimpijakos.

U drugom delu žreba se nalaze Ferencvaroš i Marselj, i Jug i Breša.

Polufinala su na programu u petak, 4. juna, dok se finale i mečevi za treće, peto i sedmo mesto igraju u subotu, 5.juna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading