UBEDLJIV PORAZ: Lekcija Amerikanki za podmlađenu selekciju Srbije!

Autor:

Sport

31.05.2021

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije izgubile su u Ligi nacija od Sjedinjenih Američkih Država sa 3:0 (25:20, 25:16, 25:12).

RepublikaFoto: ossrb.org
Srbija - SAD

Odbojkašice SAD dvostruke uzastopne pobednice Lige nacija opravdale su ulogu favorita i savladale podmlađenu Srbiju.

Izabranice Aleksandra Vladisavljeva su u prvom setu bile ravnopravan rival do završnice, kada su iskusnije Amerikanke preuzele kontrolu rezultata. Slična situacija je viđena i u drugom setu, ali su SAD otpor Srbije slomile već sredinom seta. Borbene odbojkašice Srbije nijednog trenutka nisu pomišljale da se predaju, pa ni u trećem setu kada su SAD imale veliku rezultatsku prednost. Na kraju, SAD su zabeležile maksimalnu pobedu, a mlade odbojkašice Srbije stekle dragoceno iskustvo za naredne mečeve, pre svega za duele protiv Tajlanda i Holandije.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Katarina Lazović sa 12 poena, Aleksandra Uzelac je upisala sedam, a Sofija Medić je zabeležila pet poena.

U reprezentaciji SAD-a bolja od ostalih bila je Džordan Tompson sa 17 poena, Čiaka Okbogu je zabeležila 12 poena, dok je Hejli Vašington upisala 11 poena.


Srbija sada ima po dve pobede i poraza, a naredni meč će igrati sutra od 15 sati sa selekcijom Tajlanda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading