KREĆE REGIONALNA BOKSERSKA LIGA: Uz podršku predsednika Vučića, boks se vraća na velika vrata

Autor: Republika

Sport

27.05.2021

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ideja, pregovori, veliki rad, na kraju i veliki rezultat u vidu Regionalne bokserske Lige ex-Yu zemalja.

RepublikaFoto: BSS
Mečevi Regionalne lige na Arena TV

Plemenita veština je zaslužila ujedinjenje, vapila je za zajedničkom akcijom, jer na to obavezuju i svi oni rezultati kojima su legende ovog sporta bivše Jugoslavije ispisale svetsku boks istoriju u ime svih nas u regionu. Velika ex-Yu boks scena kreće u pisanje nove istorije, kreće u bitku za ovaj sport koji je godinama bio na marginama i tavorio u zapećku. Poznati po hrabrosti, snazi, srcu za ovaj sport ujedinili su se u zajedničku priču, pod parolom "Boks živi", koja kreće 27. maja 2021. iz Skoplja u kojoj će domaćin BK Vardar u okviru prvog kola ovog takmičenja ugostiti BK Loznica iz Srbije. Svi mečevi će biti prenošeni u direktnom TV prenosu na TV Arena Sport 1 i Arena Fight.

Foto: BSS
Logo Regionalne lige

Regionalnu boksersku ex-Yu Ligu čini osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država: Crvena zvezda Beograd (Srbija), Podgorica (Crna Gora), Maribor (Slovenija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska), Radnik Bijeljina (BiH), Željezničar Sarajevo (BiH), Vardar Skoplje (Severna Makedonija).

Duel protiv Vardara u Skoplju, bokser Loznice, Samiz Pinja Aličić dočekuje sa mnogo optimizma.

- Spremni smo za start Regionalne lige. Radili smo naporno, osećam da sam maksimalno spreman i očekujem najbolje rezultate. Ko god da se u ringu nađe naspram mene, moj cilj će biti da nametnem svoj stil borbe i pobedim. Želim da uđem u niz pobeda i dokažem da sam borac za velika dela. Koristim priliku da se zahvalim Bokserskom savezu Srbije, naš sport i klubovi su ojačali, o boksu se ponovo priča – poručio je Aličić, bokser Loznice pred borbe sa skopskim Vardarom koji je naprogramu danas od 20h na programima Arena Sport 1 i Arena Fight.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podržao je pokretanje Regionalne lige sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova sa dugom tradicijom, koji su iznjedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

Foto: BSS
Osnivači sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

- Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja - rekao je nedavno predsednik Vučić, poručivši da će Srbija snažno finansijski i organizaciono podržati ovu ligu.

Ante Josipović, olimpijski šampion iz Los Anđelesa 1984., koji živi u Banjaluci, nedavno je posetio Beograd, gde se i revakcinisao.

- Dugo sam maštao o ovam danu i jedva čekam da na kanalu Arena Sport gledam prvi meč između Vardara i Loznice. Velika je stvar kada te predsednik države podržava. A baš Vučić je vetar u leđa olimpijskom boksu u Srbiji. Siguran sam da će se mnogi privatnici zainteresovani da ulažu u ovu ligu, jer kada mere oko korona virusa popuste, dvorane će biti pune. Zamislite kako će dobro biti kada Željo ugosti Loznicu, Zagreb dočeka Crvenu zvezdu. A i u Skoplju, Podgorici, Bijeljini i Mariboru čekaju nas spektakularni mečevi - poručio je Ante Josipović.

Regionalna Liga je sjajan uvod za Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu koje nas očekuje u beogradskoj Areni od 26. oktobra do 6. novembra 2021. godine. Plemenita veština ponovo trese sportsku scenu Balkana, čekalo se decenijama na izlazak iz tunela, vredelo je čekati i dočekati svetslot u znaku ujedinjenja, ali i planetarne smotre boksa kojoj će sa velikim ponosom domaćin biti Srbija.

Raspored prvog kola:

 

Grupa A

Vardar Skoplje – Loznica (27.05.2021), Željezničar Sarajevo – Podgorica (28.05.2021)

Grupa B

Vitezovi Zagreb – Radnik Bijeljina (05.06.2021), Crvena zvezda Beograd – Maribor (29.05.2021)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading