Mali sajam sporta održan u Zrenjaninu!

Autor:

Sport

25.05.2021

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali sajam sporta, nakon Pančeva i Inđije održan je u Evropskom gradu sporta - Zrenjaninu.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Spektakl u Zrenjaninu

Manifestacija koja se održava u organizaciji Sportskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Grada Zrenjanina i Sportskig saveza grada Zrenjanina otpočela je segmentom “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan - vežbajte sa Ristom sportistom”, u kom su učestvovali mališani iz dečjih vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

Sajam je zamišljen kao jedinstvena promocija sportske ponude Zrenjanina i obuhvatio je više sportskih poligona i štandova, uz predstavljanje sportova i klubova, kao i održavanje sportskog seminara na temu “Trening snage kod mladih”, sa predavačem prof. dr Markom Stojanovićem. 

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, čelnici Sportskog saveza grada Zrenjanina Rajko Petrović i Vukosava Đapić Atanacković, kao i proslavljeni zrenjaninski sportisti i olimpijci, rukometaš Momir Rnić, odbojkaši Nikola i Vanja Grbić i plivačica Miroslava Najdanovski.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što se sa gradskog trga u svet šalje lepa sportska slika. Poručio je deci i mladima okupljenim na Trgu slobode da u sport i sportske aktivnosti uključe još nekog svog drugara, prijatelja, brata ili sestru.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

- Zahvaljujući vama, zahvaljujući bogatoj sportskoj istoriji i svemu što smo učinili u prethodnom periodu, stvorili smo uslove da zrenjaninski sport funkcioniše na nivou koji je zadobio pažnju i Evrope i sveta. Titula “Evropski grad sporta” je titula svih nas i naravno, titula svih vas koji tek treba da nosite zrenjaninski sport, predstavljate nas u svetu, kao ambasadori našeg grada i zemlje. Sport je lep i plemenit i stvara dobre ljude, koji stvaraju dobra dela - istakao je gradonačelnik na otvaranju manifestacije. 

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

Otvarajući “Mali sajam sporta”, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković rekao je da je Zrenjanin zasluženo poneo titulu “Evropskog grada sporta”.

Istakao je da je manifestacija zamišljena kao jedan od načina uključivanja dece u sistem sporta.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

- Ako bar nekog od vas privučemo i zainteresujemo za sport, mi smo uspeli. Zrenjanin je grad s velikim brojem klubova i sportista, to je lepa slika koju on pruža Srbiji i uvek je u samom vrhu sporta u našoj zemlji - poručio je Marinković i predao komplete lopti, namenjene zrenjaninskim školama, predsedniku Saveza za školski sport grada Zrenjanina Milanu Radakoviću.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

Marinković je dodao da će Sportski savez Srbije nastaviti da se trudi da organizacijom velikog broja akcija, kao što su Mali sajam sporta, Sport je važan da bi bio zdrav i snažan, Budi zdrava - vežbaj sa nama, Seoske igre SSS i Sport u policiji, nastaviti da promoviše sport, zdrav način života i uključi što više mladih i starih u fizičke aktivnosti.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading