MERCEDES POTVRDIO DOMINACIJU: Valteri Botas pobedio u Abu Dabiju

Autor:

Sport

26.11.2017

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobedio je na poslednjoj trci sezone u šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vozači Mercedesa slave trijumf u Abu Dabiju

Botas je ostvario treću pobedu u sezoni i treću u karijeri. On je krenuo sa pol pozicije, a vodio je od početka pa do kraja trke. Finac je trku jzavršio za sat, 34 minuta, 14,063 sekunde.

Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega i aktuelni svetski šampion Luis Hamilton, a treći je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Vozač Ferarija Kimi Raikonen zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Maks Verstapen iz Red Bula, a šesti je bio Niko Hulkenberg iz Renoa. Bodove su osvojili i vozači Fors Indije Serhio Peres i Esteban Okon, vozač Meklarena Fernando Alonso i Felipe Masa iz Vilijamsa.

Brazilac je odvezao poslednju trku u karijeri, pošto je još ranije najavio da se oprašta od F1 na kraju sezone.

Botas je dobro krenuo i držao je vodeću poziciju, a u 22. krugu je otišao u boks. Vođstvo je preuzeo Hamilton, koji je tri kruga kasnije otišao u boks. Do kraja trke nije bilo većih uzbuđenja, pa je Botas, uz veliki vatromet, prošao kroz cilj i ostvario treću pobedu u karijeri.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading