PLANETA SE TRESE: Vraća se Kličko i PUCA NA TITULU!

Autor: Republika

Sport

19.05.2021

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Vladimira Klička, Džejms Ali Bašir, tvrdi da će se neumoljivi Ukrajinac vratiti u ring.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Kličko

Bašir je u razgovoru za ukrajinske medije rekao da veruje u povratak nekadašnjeg šampiona, pa čak i da će osvojiti titulu prvaka sveta:

- Dve ili tri godine govorim da će se Vladimir vratiti u ring. Ismejavali, ali to nije smiješno. Znam ga dobro, gledao sam ga kako trenira prethodnih godina i pitao sam se zašto trenira ako ne namerava da se vrati? Trenira žestoko i uveren sam da će srušiti rekord Džordža Formena i postati najstariji šampion sveta teške kategorije svih vremena. Uveren sam da će se vratiti i pobediti bilo koga od velike trojke - Džošuu, Fjurija i Vajldera - kazao je Bašir.

Vladimir Kličko ima 45 godina. Na 69 profesionalnih borbi ima 64 pobede, od čega je 54 meča dobio nokautom.

Sa trona ga je skinuo Tajson Fjuri 2015. godine, a nepune dve godine kasnije nokautirao ga je Entoni Džošua u spektakularnom meču i to mu je bila posledna borba u karijeru.

Rekord kao najstariji šampion sveta teške kategorije svih vremena drži Džordž Formen koji je 1994. godine postao šampion pobjdom nad Majklom Murerom - imao je 45 godina i 99 dana.

Šampionski pojas je imao sa 46 godina i 169 dana, a jedini koji ga je nadmašio je Bernard Hopkins koji je imao 48 godina kada je uzeo pojas poluteške kategorije 2013. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
bager

21.05.2021 05:19

Deda se vraca,,osvestio se od zadnjih nokauta,,ali para je para,,modrice ce proci