NAJVEĆI DOGAĐAJ U ISTORIJI: Fjuri i Džošua u borbi za neprikosnovenog

Autor:

Sport

18.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednik borbe objediniće četiri pojasa teške kategorije u verzijama BBA, BBO, IBF i WBC.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tajson Fjuri

Vreme je! Kucnuo je čas da konačno saznamo ko je kralj plemenite sportske veštine! Britanski bokser Tajson Fjuri (32) najavio je da će se 14. avgusta u Saudijskoj Arabiji boriti protiv sunarodnika Entonija Džošue (31) za titulu neprikosnovenog svetskog šampiona u teškoj kategoriji!

- Ovo će biti najveći sportski događaj koji se dosad dogodio na planeti Zemlji. Ne propustite ga - napisao je Fjuri na društvenim mrežama. Meč na Bliskom istoku može se smatrati za istorijski jer je u igri osvajanje četiri šampionska pojasa teške kategorije. Entoni Džošua je šampion u verzijama BBA, BBO i IBF, dok je godinu dana stariji popularni Kralj Cigana šampion u verziji WBC.

- Sve oči biće uprte u Kraljevinu Saudijsku Arabiju i jedva čekam da razbijem Entonija Džošuu na najvećoj svetskoj sceni - istakao je Tajson.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Entoni Džošua

Zanimljivo da borbu još nisu potvrdili promoteri obojice boksera Edi Hern i Bob Arum. Prema prethodnim dostupnim informacijama, vodeći ljudi Saudijske Arabije izdvojili su samo za organizaciju meča 400 miliona funti, dok bi Fjuri i Džošua trebalo da dobiju honorar od po 100 miliona funti - pisao je Tajms.

Poslednji neprikosnoveni šampion teške kategorije bio je takođe Britanac, legendarni Lenoks Luis, koji je vladao od 1999. do 2000.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading