NASLEDNIK HABIBA I KONORA MEKGREGORA: Brazilac novi šampion UFC!

Autor: Republika

Sport

16.05.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilac Čarls Oliveira je novi šampion lake kategorije UFC-a, savladavši Majkla Čendlera tehničkim nokautom.

RepublikaFoto: Twitter.com/printscreen
Čarls Oliveira

Oliveira je pred 17.000 ljudi postao 11. šampion u istoriji te divizije i to 11 godina od ulaska u UFC ring.

Odlaskom legendarnog Habiba Nurmagomedova je ostalo mesto šampiona upražnjeno, a Oliveira je bio najuspešniji u trci do pojasa.

Brazilac je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi, iako je u prvoj bio na pragu poraza. Čendler je imao vrhunsku seriju udarca i momentalno uzdrmao Oliveru, ali nije uspeo da dokrajči Brazilca, što će mu se kasnije osvetiti.

Uspeo je Olivera da se izvuče iz Čendlerove giljotine i da napravi tejkdaun, a u drugoj rundi je saterao rivala uz kavez. Pokušao je Amerikanac da se otrgne, ali ga je dočekala nova levica Olivere. Čendler je krenuo da pada, nastavio je Brazilac da udara sve dok sudija Dan Mirgliota nije prekinuo borbu.

Brazilac drži rekord među svim aktuelnim borcima u UFC sa najviše prekida, najviše sabmišna i najdužim nizom pobeda.

S druge strane, za bivšeg šampiona Belator promocije to je bio tek drugi nastup u UFC. Na debiju je savladao Dena Hukera i mnogi su bili iznenađeni što je brzo dobio šansu da radi za pojas.

U ko-mejn događaju održana je još jedna borba u lakoj kategoriji. Bivši privremeni šampion te divizije Toni Ferguson izgubio je jednoglasnom odlukom sudija – sva trojica bodovali su 30-27 u korist Benila Darijuša, koji je imao još jedno moćno izdanje i posle sedme uzastopne pobede će postati jedan od glavnih pretendenata na presto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading