EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Srpski reprezentativac ŽELI da trenira Novaka Đokovića!

Autor: M. S.

Sport

13.05.2021

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Savić otvoreno o brojnim temama.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dušan Savić

Reprezentativac Srbije u bodi-bildingu Dušan Savić otkrio je za sajt Republika da bi voleo da sarađuje sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem. Savić je već godinama reprezentativac naše zemlje koji redovno osvaja medalje na velikim takmičenjima. A naredni turnir na kom će pokušati da se okiti najsjajnijim odličjem je Kup Srbije.

*Koliko ste medalja dosad osvojili u karijeri?

- Osvojio sam 40 medalja na 43 takmičenja. Od toga su 22 zlatne, zatim 10 srebrnih i osam bronzanih. Nadam se da će se ovaj broj još povećati u narednom periodu.

*Da li vam je neka medalja posebno draga?

- Ja bih izdvojio peto mesto na takmičenju mr universe. To je najvažnije prvenstvo u ovom sportu i zbog toga sam bio veoma srećan kada sam bio peti. To je bilo pre nekoliko godina, takmičenje se održavalo u Italiji i ja sam trebao da se takmičim sa juniorima, ali po italijanskim pravilima sam bio senior. I to je bio pravi šok za mene. Tu su ipak najbolji bilderi sveta i svi su bili mnogo veći od mene, ali sam ja imao najbolju definiciju.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

*Učestvovaćete na Kupu Srbije, kakva su vam očekivanja za ovo takmičenje?

- Kup Srbije mi je trenutno najbitnije takmičenje jer je kvalifikaciono za prvenstvo Balkana. On se održava 29. maja u Zemunu. Pobeda na Kupu se, prema mojoj proceni, ne dovodi u pitanje. Međutim, mene više zanima apsolutna pobeda. To je kada pobednici iz svih kategorija izađu na binu i od njih se izabere jedan najbolji.

*Do sad niste trijumfovali na Balkanskom prenstvu. Da li ćete to uspeti ove godine?

- Nadam se da hoću. Na ovom takmičenju sam osvajao razna odličja, a sad je vreme da se oktitim zlatnom medaljom. Balkansko prvenstvo biće održano 12. juna u Rumuniji.

*Na kom velikom takmičenju biste voleli da učestvujete?

- Svakako na takmičenju koje organizuje Arnold Švarceneger, koje se zove Arnold klasik. Ovaj turnir je marketinški postao veoma jak i svi žele da učestvuju na njemu. Svima je to san. On organizuje takmičenje u Americi i Evropi.

*Ime ste dobili po legendarnom fudbaleru Crvene zvezde Dušanu Saviću. Da li vam je to bio motiv da budete još bolji?

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Savić sa peharom

- To što nosim ime po Saviću je za mene i kazna, ali i privilegija. Svi me porede s njim, ali i zbog toga dosta očekuju. Međutim, već sam se navikao na to, pa i nije toliko teško.

*Kom sportisti biste bili privatni trener?

- Definitivno Novaku Đokoviću. On je, prema mom mišljenju, najinteresantnija ličnost u svetu sporta. Video sam da on voli i da isprobava razne vrste ishrane i to mi je veoma zanimljivo. Za mene bi bio pravi izazov da sarađujem sa najboljim teniserom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading