OTKAZUJU SE OLIMPIJSKE IGRE? SZO RASTUŽILA ljubitelje sporta širom sveta!

Autor:

Sport

07.05.2021

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji mogućnost otkazivanja OI, korona pretnja još uvek nije prošlost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Olimpijski krugovi

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) veruje da će se Olimpijske igre ovog leta održati u Japanu, a smatra da se mnoge odluke o njihovom formatu mogu doneti samo u poslednjem trenutku zbog nepredvidivih rizika od pandemije korona virusa.

- Nadamo se da će se Olimpijada održati - rekao je direktor programa SZO za vanredne situacije Majk Rajan na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.


On je napomenuo da je ohrabrujuće što se procenat pozitivnih slučajeva kovida 19 u Japanu stabilizuje i što su vlasti primenile vrlo sistematičan pristup u upravljanju ovim rizikom.

Dodao je i da veruje da će Tokio doneti takve odluke u organizovanju Igara kojima će se istovremeno ograničiti socijalni kontakti kojima bi se širio virus.

- Neke odluke, poput broja gledalaca, mogu se doneti samo neposredno pre otvaranja Igara na osnovu brojeva novih slučajeva kovida 19, a poznato je da je Japan već saopštio da će gledaocima iz inostranstva biti zabranjeno prisustvo i da bi i cela manifestacija mogla da se održi bez publike - dodao je Rajan.

Japan je danas produžio vanredno stanje u Tokiju i još nekoliko prefektura do kraja maja kako bi se zaustavio nagli porast slučajeva korona virusa, ali premijer Jošihide Suga ponovio je da je i dalje moguće da se Olimpijske igre održe tokom leta, kako je planirano od 23. jula, nakon prošlogodišnjeg odlaganja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading