NEVEROVATNO: Naša sportistkinja obolela OD RAKA KOŠTANE SRŽI, a ovako SADA izgleda

Autor: Republika

Sport

27.04.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša vaterpolistkinja reprezentacije Srbije Nastasija Nedimović je pravi primer borca koji nije ustuknuo ni pre najveĆim nedaćama.

Foto: Instagram/Nastasja Nedimovic
Nastasja Nedimović

Neizlečivi multipli mijelom - rak koštane srži, pogodio je ovu neustrašivu mladu ženu u 27. godini života, tokom druge trudnoće.

Sa najgorim mogućim prognozama preživela je porođaj i rodila zdravog sina Vuka.

Neverovatna snaga volje, upornost, pozitivan duh, ali i vežbe, zdrava ishrana i izbegavanje stresa, učinili su da se majka hrabrost brzo oporavi posle hemioterapije i transplatacije koštane srži i da danas uživa sa svojom porodicom.

 

 

 

Ova hrabra žena je rešila da o svojoj borbi i svemu kroz šta i danas prolazi otvoreno govori na svom Instagram profilu.

- Svojim instagram profilom @cancer.influencer želim da ohrabrim ljude, podstaknem ih da promene životni stil i pokažem im da je sve moguće. Prvi tekstovi koje sam napisala i meni su pomogle da misli predložim i stavim ih crno na belo. Svakako smatram da pisanje ili razgovor sa osobom od poverenja jeste dobar vid terapije - prenosi portal "Sportfem".

Nastasija se praktično ceo život bavila sportom.

Sa deset godina je upoznala svoju prvu ljubav - vaterpolo. Ubrzo je počela profesionalno da se bavi ovim sportom, da bi nakon igračke karijere postala i vaterpolo sudija.

Bila je potpuno ispunjena na svim poljima. Sa suprugom Nemanjom dobila ćerkicu Niu, a godinu dana kasnije ostala je trudna i po drugi put.

Međutim, tada je kako sama kaže "život naglo skrenuo sa šina".

 

 

 

 

Problemi počinju u drugoj trudnoći.

- Zdravlje me odjednom izdaje, bolovi u leđima se pojačavaju, hemoglobin naglo opada. Sve više mi se spava, a sve manje sam funkcionalna. Redovno odlazim na kontrole vezane za trudnoću, kao i kod hematologa. Doktori mesecima tvrde da je sve od trudnoće i da izdržim do 9. meseca, daju mi kortikosteroide. Hvataju me strašni spazmi po celom telu, najviše u predelu leđa, hitna pomoć ne može ništa posebno da učini sem da da bensedin - otkriva Nastasija.

Bolovi su vremenom bili sve jači.

- U decembru me primaju u bolnicu, u 7. mesecu trudnoće gde mi rade punkciju koštane srži iz grudne kosti. Postavljaju dijagnozu - multipli mijelom (hronični rak koštane srži), nakon nekoliko dana me porađaju carskim rezom i sin Vuk (prevremeno rođen 2 meseca) i ja preživljavamo porođaj, iako su šanse bile veoma male.

Trudnoća je uticala na to da bolest brzo napreduje, pa je na porođaju doživela i prelome kostiju.

- S obzirom na to da su mi kosti bile veoma krhke, u toku porođaja koji se nije odvio prirodnim putem već carskim rezom, došlo je do preloma rebara i grudne kosti. Sin Vuk je odmah po rođenju odvojen je od mene, nisam ga videla ni na trenutak, odvežen je u dečiju bolnicu. Tamo je proveo 20 dana potpuno sam, uz posetu mog supruga Nemanje koji je mogao da ga vidi samo preko stakla - priseća se Nastasija.

 

 

 

 

Od tog momenta kreće još veća borba.

- Čeka me 5 ciklusa hemoterapije, prohodavanje, kao i transplantacija koštane srži. Sina Vuka prvi put vidim kada je napunio 4 meseca, kada sam i prvi put izašla iz bolnice, još uvek nepokretna, a kod kuće me je čekala i Nia sa svega 2 godine.

U tom periodu teškoj joj je pala razdvojenost od ćerikice Nie, kojoj je mama mnogo nedostajala.

- Razdvojenost od ćerke mi je strašno teško pala, ali u isto vreme sam znala da ukoliko se ne posvetim svom oporavku i ne dam sve od sebe, ona će ostati bez majke. To je nešto što me je konstantno guralo napred. Bez mog supruga i njegove bezuslovne podrške i vere u mene ova borba bila bi mnogo teža. Bio je razapet između vođenja privatnog posla, dvoje male dece i nege o meni. Sve je podneo stoički, i bio je uveren da će sve jednog dana to biti iza nas. I kao i uvek, bio je u pravu.

 

 

Nastasija danas izgleda snažnije i zdravije od većine ljudi, ali ističe da se i dalje nije skroz oporavila.

- Trpela sam strašne bolove tokom celog tog perioda, a i nakon toga. I danas imam bolove u leđima. Ali upornim radom i trudom, verujem da će i to proći jednog dana - kaže bivša sportiskinja i ističe da redovno trenira i vodi računa o zdravoj ishrani.

- Pretežno jedem biljnu hranu, sirovu i kuvanu ili pečenu. Povrće, voće, semenke i koštunjavo voće. Pijem biljne čajeve, sveže ceđene sokove od voća i povrća, kao i šejkove. Uz sve to konzumiram žitarice od celog zrna, ribu, jaja i mladi sir od surutke. Ne jedem šećer, belo brašno, industrijske proizvode sa aditivima, i izbegavam gluten.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading