SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Bokseri nisu zaboravili Branka Pešića - počinje "Beogradski Pobednik"!

Autor:

Sport

23.04.2021

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bokserski spektakl "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" 58. put među nama. Drugi najstariji međunarodni turnir za boksere u Evropi već sija punim sjajem samom činjenicom da obara rekord svih dosadašnjih održanih brojem takmičara i zemalja koje će uzeti učešće na ovom prestižnom šampionatu.

RepublikaFoto: BSS
Počinje međunarodni turnir "Beogradski pobednik"

U hali Sportskog centra "Rakovica" od 23. do 27. aprila za naslov šampiona boriće se 211 predstavnika plemenitog sporta (dame i bokseri) iz 35 zemalja sveta i pokazati svu raskoš ovog sporta. Beogradski pobednik 2021. je prava uvertira za Svetsko prvenstvo u boksu koje će biti održano u srpskoj prestonici od 26. oktobra do 6. novembra ove godine.

Tradicionalni međunarodni turnir "Beogradski Pobednik" koji od 2018. nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji - Branku Pešiću ugostiće ekipe iz Rusije koja ima predstavnike u svim kategorijama, zatim Italije, Francuske, Kazahstana, Moldavije, Uzbekistana, Portugalije, Tunisa, Kipra, Norveške, Švedske, sve zemlje iz regiona i čak Avganistana. 

Veliko finale je 27. aprila od 18 časova uz direktan TV prenos na TV Arena Fight. Glavni pokrovitelj ove manifestacije je država Srbija, a generalni sponzor je kompanija MTS, organizator Bokserski savez Srbije. Svi mečevi će biti održani ber prisustva publike uz pridržavanje svih epidemiloških mera usleg pandemije virusa korona. Polufinalni susretu će se moći gledati preko interneta sportuzivo.tv. Ovo će biti prvi međunarodni turnir u regionu, u okviru Grand pri serije.

RepublikaFoto: BSS

Srbija će se na 58. Memorijalu Branko Pešić predstaviti sa mladim i izuzetno perspektivnim timovima koje su izabrali selektori muške i ženske reprezentacije Milan Piperski i Mirko Ždralo.
U muškoj konkurenciji Srbiju će predstavljati: kategorija do 52 kg Rade Joksimović (Sombor), 57 kg Veljko Gligorić (Spartak), 63 kg Nenad Jovanović (Crvena zvezda) i Pavel Fedorov (Radnički Beograd), 69 kg Vahid Abasov (Radnički Beograd) i Čejlan Toskić (Dandi), 75 kg Sandro Poletan (Crvena zvezda), 81 kg Slobodan Jovanović (Naissus), +91 kg Sanel Hasanović (Naissus) i Vladan Babić (Sombor).  

Žene (Srbija): 48 kg Sandra Maran (Vršac),  51 kg Nina Radovanović (Nina team) i Snežana Siljković (Omladinac), 54 kg Jelena Zekić (Šakjaši Žabalj), 64 kg Nikolina Gajić (Serbian Fighters) i Tijana Milošević (Loznica), 69 kg Aleksandra Rapajić (Petrovgrad Zrenjanin) i Milena Matović (Šajkaši Žabalj).

 Naši bokserski reprezentativci vredno su radili i brusili formu da sto posto spremni dočekaju jedan od najprestižnijih turnira na našim prostorima. Među najvećim zvezdama je svakako srpski teškaš I kapiten naše reprezentacije Vladan Babić.  

- Nisam očekivao ovoliko reprezentacija na Beogradskom pobedniku i zaista divan osećaj je kada vidite da svi već sada u boksu pričaju o Beogradu. Spremam se već duže vreme za sve ono što mi u ringu predstoji u ovoj sezoni, naravno da mi je glavna misao učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje će biti održane u junu u Parizu. Imaću preteške rivale, ali ne predajem se nikada, uvek idem svim snagama do kraja i verujem u sebe. Verujem da sam spreman i za medalju na Memorijalu Branko Pešić, imao sam odličan meč prošle nedelje u BSS Superligi u Somboru i pobedio kolegu Sanela. Nema lakih i teških protivnika, u svaki meč se mora ući maksimalno spreman i motivisan. Savez je obezbedio sjajne uslove za naš rad i napredak i učiniću sve da osvojim jednu od medalja u Beogradu - rekao je Babić.

RepublikaFoto: BSS

Sjajan rezultat na 58. Beogradskom pobedniku očekuje i Sandro Poletan.

- Ovo je veliko iskustvo za mene u nizu. Imali smo vrhunske pripreme kada je kondicija u pitanju u Rusiji pod nadzorom naših, ruskih i bugarskih trenera. Dobro sam se spremio i želja mi je da pobedim u mojoj kategoriji, a verujem da mogu i do najsjajeg odličja. Beogradski pobednik je samo uvod za sve što nas čeka u ovoj sezoni. Nakon Beograda sledi Balkansko prvenstvo u Zagrebu, a zatim i kruna moje dosadašnje karijere, Svetsko prvenstvo u našem glavom gradu. Verujem da ćemo imati priliku da se borimo u našoj Areni pred prepunim tribinama, a zamislite šta će to značiti za nas sve da ostavimo srce u ringu, služimo svojoj zemlji, beležimo pobede i ostanemo zlatnim slovima upisani u istoriji boksa - zaključio je Poletan koji je upravo u beogradskoj Areni imao priliku da doživi trenutak velike slave i pobede kada je 2017. osvojio Zlatnu rukavicu.

Specijalni gost finalnih mečeva Beogradskog pobednika 2021. biće planetarna muzička zvezda Goran Bregović, kao i legende ex-Yu ringa, evropski i svetski, ali i još uvek aktuelni asovi: Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Ljubiša Simić, Milivoje Labudović, Fazlija Šaćirović, Đževdet Peci, Azis Salihu, Fatmir Makoli, Afrim Majanci, Rusevski Ace, Ante Josipović , Nusret Ređžepi, Ređžep Jakupi, Mićo Gajović, Nikola Sjekloća, Slaviša Popović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading