VELIKA TUGA: Preminuo Miomir Đurić-Mića!

Autor: Republika

Sport

17.04.2021

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miomir Đurić – Mića, nekadašnji odbojkaš, trener, međunarodni odbojkaški sudija, delegat – kontrolor i odbojkaški funkcioner, preminuo je u 78. godini, posle kratke i teške bolesti.

Foto: OSS
Miomir Đurim Mića

Verovatno ni jedan verniji pratilac odbojkaških dešavanja u Srbiji ne postoji, a da nije čuo za Miću Đurića, koga su prijatelji zvali i Pacer.

Kada bi trebalo da se apostrofira neki segment stvaranja u odbojci, ne bi mogao. Od igrača, preko trenera, sudije i funkcionera, na svim poljima je postigao izvanredne rezultate.

I ako se nije rodio u Sremskim Karlovcima, početak i kraj jedne uspešne sportske priče se upravo vezuje za njegove Karlovce. Dok je igrao, svoje mesto prebivališta je samo trenutno menjao, kao i za vreme trenerskog rada. Igračku karijeru je proveo u Stražilovu (Sremski Karlovci), Vojvodini (Novi Sad), Jedinstvu (Stara Pazova) i Spartaku (Subotica).

Kao trener je radio u Stražilovu (Sremski Karlovci), Vojvodini (Novi Sad), Kamendinu (Sirig), pa i kao selektor mlađih selekcija Vojvodine.

Možda, je kao sudija dostigao najviši nivo. Bio je priznati međunarodni sudija, koji je delio pravdu na najvećim svetskim takmičenjima.

Svoj rad u odbojci je kasnije krunisao kao delegat i kontrolor, ali pre svega kao neko ko je svu svoju energiju usmerio na stvaranje novih mladih sudija.

Ovde se ne završava bogata karijera Miće Đurića. Kao funkcioner se dokazao i u Odbojkaškom savezu Vojvodine i Srbije i kao predsednik sudijske komisije Srbije.

Kao uspešan sportski radnik, svoj autoritet je koristio u stvaranju i drugih sportskih kolektiva van odbojke. U sportskoj karijeri Miomira Đurića će ostati zabeležen i podatak da je bio prvi predsednik Sportskog saveza opštine Sremski Karlovci, a nakon toga i počasni predsednik.

Za svoj rad Mića odlikovan mnogim priznanjima, od kojih se izdvajaju: Zlatna plaketa OSS, nagrada OSV, nagrada za životno delo opštine Sremski Karlovci, Majska nagrada Sportskog saveza Vojvodine i mnoge druge.

Miomir Đurić – Mića biće sahranjen u Sremskim Karlovcima, a datum i vreme će naknadno biti saopšteni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tuga

17.04.2021 09:06

Naš dragi profesor,razredni.Bio je divan profesor i čovek ,zalagao se za svoje učenike i učio nas životu.Mnogo tužna vest . Večna slava profesore .