SPREMA SE BOKSERSKI SPEKTAKL: Srbi spremni za osvajanje "Zlatne rukavice" u Areni

Sport

23.11.2017

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prestižni međunarodni turnir u boksu Zlatna rukavica, koji ove godine slavi jubilarni 60. rođendan, biće održan u beogradskoj Areni od 23. do 25. novembra. Svi učesnici najavljuju istinski spektakl (ulaz besplatan), a ovo će biti idealna prilika da se boks u Srbiji vrati na stare staze uspeha.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Borovčanin sa "Zlatnom rukavicom"

- Očekuje nas veliki spektakl, publika u Areni će imati priliku da vidi najbolje što boks može da ponudi. Naravno da se svi nadamo da će naši borci osvojiti najsjajnija odličja - izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Finalno veče Zlatne rukavice zakazano je za subotu od 19 časova

Jedan od favorita u superteškoj kategoriji je Srbin Vladan Babić, koji samouvereno najavljuje turnir.

- Ne zanima me ko su mi rivali, nama je domaći teren dodatni plus i svi smo uvereni da možemo da napadnemo zlatne medalje. Tako razmišljamo i tako ćemo se ponašati u ringu - rekao je Babić.

Čuveni "Meč šampiona" za trofej Zlatna rukavica prvi put je održan 1957. godine, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog i srpskog boksa. Prestižni trofej osvajali su legendarni asovi Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading