Održan žreb Regionalne lige u boksu: Borovčanin - Vučić inicijator regionalne saradnje!

Autor:

Sport

09.04.2021

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sarajevu je održan žreb Regionalne lige u boksu za sezonu 2021.-2022. Na sastancima i žrebu prisustvovali su predstavnici šest regionalnih bokserskih saveza saveza (BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske Slovenije i Sjeverne Makedonije).

RepublikaFoto: BSS
Održan žreb Regionalne lige u boksu

Uz žreb održani su sastanci sa temama kako da ova liga postane tradicionalna i da se kroz boks i stvari koje prate ovaj sport razvija regionalna saradnja. TV Arena sport je direktno prenosila spektakl iz Sarajeva.

Srbija će imati dva predstavnika, Crvenu zvezdu i Loznicu. Žreb je sjajno vodila Amra Ibrahimović, a predstavnici saveza regiona izvlačili su kuglice, kako bi klubovi dobili brojeve u grupama i tako smo dobili raspored po kolima. U Grupi A suVardar Skoplje, Loznica, Željezničar Sarajevo i Crnogorski sokolovi. Grupa B: Crvena zvezda, Maribor, Vitezovi Zagreb i Radnik Bijeljina. Tako će crveno beli na startu u Beogradu ugostiti Maribor, dok će Loznica gostovati Vardaru u Skoplju.

RepublikaFoto: BSS

Liga se održava po dvokružnom sistemu, a posle šest kola po dve najboljeekipe svake grupe plasiraće se u plej of i borbu za titulu. Svaki duel imaće će deset mečeva, osam u seniorskoj konkurenciji (od 56 kg do +91 kg) i dve u omladinskoj kategoriji.

RepublikaFoto: BSS

Početak dugo čekanog takmičenja zakazan je za poslednji vikend maja, dok je drugo kolo na programu u junu mesecu. Žrebu su prisustvovali Nenad Borovčanin (BS Srbije), Enes Peštek (BS BiH), Primislav Dimovski (BS Severne Makedonije), Bono Bošnjak (BS Hrvatske), Nikola Sjekloća (BS Crna Gora) i Enes Kunovac (BS Slovenije).

RepublikaFoto: BSS

- Regionalnu saradnju i regionalnu ligu u boksu inicirao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Mi smo upravo kod njega bili na zajedničkom sastanku u februaru i tada je dogovorena ova priča. Imali smo žreb koji je bio izuzetno dobro posećen kada su mediji u pitanju. I žreb koji će sigirno doneti puno dobroh boksa u zemljama regiona. I veoma je važno što su učešće uzele sve zemlje nekadašnje Jugoslavije. Svi nestrpljivo čekamo početak - istakao je Nenad Borovčanin, predsednik BSS.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading