BOKSERSKA LEGENDA VERUJE U NASLEDNIKE RAZBIJTE IH SVE!

Autor:

Sport

21.11.2017

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sevaće pesnice u beogradskoj areni! Sve je spremno za jubilarnu 60. Zlatnu rukavicu, koja će od 23. do 25. novembra okupiti najbolje svetske boksere, a među njima i srpske borce koji će jurišati na više titula. Za Mirka Puzovića, legendu "plemenite veštine" i petostrukog osvajača Zlatne rukavice, podvig na ovom turniru je jedna od njegovih najvećih pobeda, a to želi i naslednicima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
ŠAMPIONI: Mirko Puzović i Vladan Babić

- Za Rukavicu je najvažnije da što više naših boksera pokaže šta zna. Među njima ima momaka koji mogu da osvoje pehar i da ga sačuvaju u Srbiji. To očekujem od kapitena Vladana Babića u kategoriji preko 91 kilogram, ali i drugih naših boraca. Važno je i to što je domaćin baš Arena i da će biti puna. Kada kažete da je nešto u našoj najvećoj dvorani, to je odmah dobilo veću važnost - istakao je Puzović prilikom posete Srpskom telegrafu zajedno sa Babićem i dodao kakav je put prošlo takmičenje, kao i ceo naš boks.

- Bili smo na ivici propasti. Boks je praktično bio ugašen, a onda je na čelo Bokserskog saveza Srbije došao Nenad Borovčanin i za kratko vreme vaskrsnuo sport. Zlatna rukavica je za sada kruna, ali kada ponovo krene i liga nastavićemo stvaranje asova od kojih možemo očekivati podvig i na Olimpijski igrama u Tokiju 2020. godine - dodao je osvajač bronze na OI u Los Anđelesu 1984.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Borovčanin, Vujković, Puzović, Mali i Babić

Gost našeg lista bio je i jedan od glavnih aduta Srbije koji nije krio koliko mu znači podrška legende.

- Kada vas ovako pohvale morate dati sve od sebe da idete na zlato. Uglavnom poznajem rivale i znam šta mogu da očekujem, ali svoje tajne neću da otkrivam. Nek na bolan način saznaju koji mi je najjači udarac i kakvu taktiku spremam - jasan je Babić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading