SINIŠA MALI PRIMIO DELEGACIJU BSS: Beograd podržava sportske događaje i mlade sporiste

Autor: Tanjug

Sport

20.11.2017

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je u Starom dvoru delegaciju Bokserskog saveza Srbije, povodom 60. jubilarne "Zlatne rukavice".

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Delegacija BSS na prijemu kod Siniše Malog

Finale ovog takmičenja biće održano u subotu, 25. novembra, u Areni, a ulaz je besplatan.

Sastanku su prisustvovali predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, bivši šampioni Dragomir Vujković i Mirko Puzović, kao i kapiten naše selekcije Vladan Babić.

Siniša Mali, koji je i predsednik Organizacionog odbora "Zlatne rukavice", rekao je da je važno da sportovi koji su dugo bili zapostavljeni, konačno pronađu put do publike i medija.

- Želimo da promovišemo sport i na taj način utičemo na smanjenje nasilja i drugih negativnih pojava u društvu, naročito među mladima. Želimo da podržimo ove mlade ljude, da im pomognemo da naprave što bolje karijere i tako im damo šansu da pokažu šta znaju, ali i da budu uzor mlađim naraštajima - naglasio je Mali.

Gradonačelnik je istakao da Grad Beograd podržava svaku dobru inicijativu koja za cilj ima promovisanje sporta i zdravog načina života. Mali je rekao i da se grad Beograd više puta dokazao kao odličan domaćin velikim sportskim takmičenjima, za šta su dokaz uspešno organizovani Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani, Evropsko prvenstvo u vaterpolu, Evropsko prvenstvo u futsalu...

Nenad Borovčanin je naveo da se boks nakon nekoliko decenija vratio u Beograd, te da će sada srpska prestonica biti domaćin velikim imenima svetskog boksa.

- "Zlatna rukavica" se održava od 1957. godine. To je međunarodni turnir koji će se naći i na svetskoj mapi boksa, a u kojem će učestvovati 60 takmičara iz 15 zemalja. Dva dana su kvalifikacije, a finale će biti održano u Beogradskoj areni, gde je ulaz besplatan, što je poklon Grada Beograda našim sugrađanima. Očekujemo dolazak legedni jugoslovenskog ringa kao što su Damir Škaro, Aziz Salihu, Ace Rusevski i drugi - naveo je Borovčanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading