"GRACIJE" PRED KVALIFIKACIJE ZA OI: Dobro je poznato da SRBIJA NIKADA NE ODUSTAJE!

Autor:

Sport

16.03.2021

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristina Liščević i njene koleginice i te kako su naoštrene pred početak kvalifikacijama za Olimpijske igre.

RepublikaFoto: WEHF
Rukometašice Srbije tokom susreta sa Mađaricama

Iako naše "Gracije" nisu favoritkinje na ovom turniru, predaja nije opcija!

- Uvek je lepo videti devojke na okupu, drugačija je energija, isti jezik i mentalitet. Definitivno sam spremna za sve što nas čeka. U glavi mi je samo da se prodje na Olimpijske igre. To je u glavi svake od nas. Videćemo šta smo spremili i koliko možemo da izvučemo. Znam da nismo favoriti, ali Srbija je poznata po tome da nikada ne odustaje, pa tako će biti i do sada - počela je Liščevićeva.

RepublikaFoto: Starsport
Kristina Liščević

Srbija će na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u mađarskom Đeru igrati protiv domaće selekcije, Rusije i Kazahstana.

- Ruskinje i Mađarice imaju veći pritisak od nas. Mi smo postavile cilj koji bi bilo lepo ostvariti. To su veće rukometne zemlje od nas, svetlosnim smo godinama udaljeni od onoga što oni imaju sada, ali nama ostaje da se borimo. Bez obzira na sve Srbija veruje u rukomet, rezultat i devojke koje su tu. Ovo je poslednji voz za mnoge od nas, mnoge će završiti sa reprezentacijom po završetku ovog olimpijskog ciklusa - dodala je ona.

Prvi meč reprezentacija Srbije igra u petak od 20.00 protiv Rusije, da bi sledećeg dana od 17.30 igrale protiv domaćina turnira.

- Kako nama, tako i ostalima. To je deo kvalifikacija. Bez obzira koliko imamo odmora, daćemo sve od sebe u tih dva puta po 60 minuta. Jasno je sve, ili ćemo kreirati sudbinu ili se vratiti kući praznih ruku. Svaka će izginuti na terenu, i prvih, i drugih 60 minuta. To jedino ostaje kao solucija. Druge solucije nema. Ne vidim prostora za pad. Moramo da odigramo dve jake utakmice bez obzira na umor - nastavila je Liščevićeva.

RepublikaFoto: Starsport
Kristina Liščević

Srednji bek srpske reprezentacije ocenila je i da bi plasman na Olimpijske igre sigurno uticao na nove generacije devojaka da počnu da igraju rukomet.

- Ovo će biti veoma specifične utakmice. Dve utakmice važnije od bilo čega do sada. Dobro, igrali smo za medalju, osvojili je pred našim narodom u Beogradu, to je nešto posebno, ali iza nas. Svaki rezultat donosi nešto novo, lepše i bitnije za nove generacije koje dolaze. Naš uspeh bi probudio neke nove devojčice koje će poželeti da igraju rukomet u budućnosti - dodaje samouverena "Gracija".

Reprezentacija će u četvrtak krenuti put Mađarske, a sa ovog turnira na Olimpijske igre plasiraće se dve najbolje plasirane reprezentacije, prenosi "B92".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading