KONAČNO I NEKE DOBRE VESTI OD DOKTORA: Povreda Ivane Španović DALEKO BEZAZLENIJA NEGO OČEKIVANO, OI ZOVU!

Autor:

Sport

10.03.2021

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivana Španović ipak će moći da učestvuje na Olimpijskim igrama!

Velika srpska šampionka ipak nije teško povređena, već će moći na OI!

Sjajne vesti obelodanio je Dr Jovan Đurović, lekar naše reprezentacije i šef medicinskog tima, koji je otkrio da povreda koju je sjajna Srpkinja doživela na poslednjem treningu pred EP 27. februara ipak nije toliko drastična koliko je prvobitno delovala, pa će rekorderka po skoku u dalj biti spremna za Olimpijske igre!

Odmah posle povrede na treningu, Ivana je preduzela sve što je neophodno u tom trenutku. Stavila je led na povređeni mišić zadnje lože odrazne, leve noge. Sledi snimak mangnetnom rezonancom, posle čega ćemo znati šta bi trebalo dalje da preduzmemo - istakao je Đurović nakon povrede, da bi sjajne vesti otkrio nešto kasnije, kada se vratio u London gde živi i radi, nakon pregledanja snimaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivana Španović

Kao što sam najavio, snimila je povređeno mesto magnetnom rezonancom. U trenutku snimanja nije bilo podliva, ali je moglo da se uoči da mišić nije pukao, što je najvažnije. Posebno je bitno, jer je reč o odraznoj nozi. Došlo je do jakog spazma, grča. Da se dogodilo na nekom od prethodnih treninga uspela bi najverovatnije da se oporavi i takmiči se. Ovako je od vrste povrede bio gori tajming, momenat kada se to dogodilo – četiri dana pred polazak na takmičenje, na poslednjem bitnom treningu. Ivana uspešno sprovodi sve mere oporavka i uskoro će početi da trenira. Olimpijske igre moći će da dočeka potpuno spremna – istakao je dr Jovan Đurović u razgovoru sa "Sportskim žurnalom".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivana Španović

Prvenstvo Evrope u dvorani završeno je u nedelju u poljskom gradu Torunju, ali neće još dugo Ivanine kolegnice moći da se šepure i hvale uspesima kada se vrati kraljica!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading