SSS POMAŽE SRBIMA NA KOSOVU: Štefanek i Marinković posetili Severnu Mitroviću i donirali pomoć sportistima!

Autor:

Sport

25.02.2021

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan posao odradili su predsednik sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković na svetoj srpskoj zemlji, na Kosovu.

RepublikaFoto: SSS
Štefanek i Marinković na Kosovu

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, zajedno sa saradnicima, posetili su danas Severnu Mitrovicu i donirali pomoć sportistima na Kosovu u vidu lopti, dresova i drugih sportskih rekvizita. 

Nakon obilaska sportske hale Štefanek i Marinković su održali sastanak sa predstavnicima Sportskog saveza Kosova i Metohije, na kom se razgovaralo o problemima koji imaju sportski savezi na Kosovu i o tome kako ih rešiti i poboljšati uslove za bavljenje sportom mladih na ovom prostoru. Na sastanku je dogovorena i dalja saradnja i zajednički rad na rešavanju problema sportista i omasovljavanju sporta na Kosovu, naročito kada su u pitanju mlađi uzrasti. 

RepublikaFoto: SSS
Delegacija SSS u Severnoj Mitrovici

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek rekao je da su čelnici SSS tu da bi saslušali probleme i pokušali da pomognu ovdašnjim sportskim savezima. Kako je dodao uručena pomoć je samo jedan mali deo, a SSS će nastaviti sa još većom podrškom. 

- Trudićemo se da vam doniramo još više opreme i da pomažemo koliko god budemo mogli klubove sa opremom i potrebnim rekvizitima. Mislim da je lepo što smo se okupili u ovolikom broju. Mi smo ovde da bi videli da li možemo da pomognemo. Nadam se da ćemo moći da rešimo probleme, ali nemamo čarobni štapić da sve rešimo, ali se trudimo da budemo tu i da dižemo sport na viši nivo i da sredstva koja su opredeljena za sport raspodelimo na pravedan način i da se ne krše pravila i zakon o sportu koji imamo i koji moramo svi zajedno da poštujemo, ja nisam došao u drugu državu, ja sam u Srbiji na Kosovu i Metohiji. Za mene je to deo Srbije i uvek će to i ostati i naravno i na vas treba neko da misli, a mi smo tu upravo iz tog razloga- zaključio je Štefanek. 

RepublikaFoto: SSS
Delegacija SSS u poseti Severnoj Mitrovici

Predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač istakao je da je današnja poseta značajna, jer pokazuje da matični savez brine o sportistima sa Kosova i da bi bez te podrške rad bio znatno teži nego što jeste. 

Danas imamo prilike da čelnicima Sportskog saveza Srbije kažemo sve ono što nas tišti, kakve probleme imamo i šta možemo da rešimo i unapredimo. U proteklih godinu dana videli smo da su na čelu našeg saveza ljudi koji su spremni i voljni da pomognu na svaki način nama na Kosovu i Metohiji", rekao je Kovač. 

RepublikaFoto: SSS
Delegacija SSS

Kada je u pitanju pomoć koji sportski savezi mogu da očekuju u rešavanju problema odigravanja utakmica na terenima na Kosovu generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković rekao je da će se te truditi da ovaj problem u budućnosti bude rešen. 

- Znamo svi da ima mnogo činilaca koji treba da donesu tu odluku. Nadam se da ćemo ići kao rešenju problema uz zajedničku inicijativu - rekao je Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading