Ministar Udovičić poručio predstavnicima mladih: Vi ste ponos naše sadašnjosti, snaga i pokretački motiv svega za našu budućnost!

Autor:

Sport

25.02.2021

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitno je da što više mladih bude uključeno u proces omladinske politike, tvrdi minsitar Udovičić.

RepublikaFoto: Ministarstvo omladine i sporta
Ministar Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić imao je danas otvoren i konstruktivan razgovor sa mladima, predstavnicima Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), o značaju uključivanja što većeg broja mladih u procese kreiranja i praćenja sprovođenja omladinske politike na svim nivoima, kao i o budućim projektima koji bi otvorili dodatne perspektive mladima da se profesionalno razvijaju, aktivno učestvuju u društvu, i ostvaruju svoje snove ovde, u našoj Srbiji.

- Dijalog sa mladima je ključan za dalje razvijanje i produbljivanje poverenja i stvaranje partnerskog odnosa. Lično se zalažem za uspostavljanje kontinuiranog dijaloga kako bismo razmenjivali ideje i mišljenja i pronalazili zajednička rešenja za sve aktuelne potrebe mladih. Naš zajednički cilj je da budemo puna podrška generacijama mladih i to i na ličnom, i na društvenom i na profesionalnom planu u državi koja im za to stvara najbolje uslove. Ministarstvo omladine i sporta je otvoreno za sve konstruktivne predloge da se pored i sada već konstituisanih mehanizama podrške i odličnih rezultata u ovoj oblasti obezbede i novi, pa je zato izuzetno važno da mladi kroz udruženja iniciraju i predlažu još više projekata koji imaju konkretan rezultat. Svi imamo isti cilj i kao tim tu smo da pomeramo granice i da stignemo do što većeg broja mladih, koji su ponos naše sadašnjosti i snaga i pokretački motiv svega za našu budućnost - izjavio je tom prilikom ministar Udovičić.

RepublikaFoto: Ministarstvo omladine i sporta
Ministar Udovičić

Ministarstvo omladine i sporta prepoznaje značaj konstruktivnog dijaloga sa mladima i podržava sve projekte i inicijative koje doprinose stvaranju još boljih uslova u svim sferama od značaja za mlade. Upravo iz tog razloga, teme sastanka bile su i konsultacije o izmenama Zakona o mladima i reviziji Nacionalne strategije za mlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading