Stigla i zvanična potvrda: SRBIJA U BEOGRADU BRANI EVROPSKI TRON!

Autor:

Sport

19.02.2021

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprikosnovene kraljice Evrope jurišaće na treću titulu za redom u glavnom gradu domovine!

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Odbojkašice Srbije jurišaće na treće evropsko zlato po redu, i to u glavnom gradu Srbije!

Evropska odbojkaška konfederacija potvrdila je da će se Prvenstvo Evrope u konkurenciji odbojkašica odigrati od 18. avgusta do 4. septembra u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji i - Srbiji!

Naše "Gracije" će u Beogradu braniti evropsku titulu, a gradovi domaćini uz srpsku prestonicu su Plovdiv, Zadar i Kluž Napoka.

U konkurenciji odbojkašica, pored organizatora, direktan plasman na kontinentalno prvenstvo obezbedilo je osam najuspešnijih selekcija sa Evropskog prvenstva održanog 2019. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mogu li naše "Gracije" da se okite novim zlatom?

Azerbejdžan, Rusija, Belgija, Nemačka, Poljska, Turska, Italija i Holandija su te reprezentacije, dok će ostalih 12 učesnika biti poznato posle kvalfikacija koje se igraju u maju.

Srpkinje bi u završnici mogle da uživaju veliku prednost, pošto će se osmina i četvrtfinale igrati u Plovdivu i našoj prestonici, dok će i polufinale, meč za treće mesto, i finale biti ekskluzivno u Beogradu.

Podsećamo, odbojkašice Srbije su trijumfovale na poslednja dva Evropska prvenstva.

 

Na prethodnih pet prvenstava odbojkašice Srbije su osvojile tri zlatne medalje i jednu bronzanu, i samo su 2013. godine ostale van podijuma kada je u borbi za treće mesto Belgija slavila u pet setova.

Srbija je 2017. bila bolja od Holandije, a dve godine kasnije od Turske, pa što ne bi vezale i tri za redom?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading