"ORLOVI" VISOKO LETE: Rukometna reprezentacija Srbije se PLASIRALA NA EP!

Autor:

Sport

05.02.2021

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Mađarskoj i Slovačkoj.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

Fantastične vesti za rukometnu reprezentaciju Srbije stižu iz Brisela! Rukometni savez Belgije objavio je da njihova reprezentacija odusta od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo što automatski šalje Srbiju direktno na kontinentalno takmičenje.  

Sa gorčinom morali smo da obavestimo EHF da odustajemo od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Uradili smo sve, tražili odlaganje mečeva, ali svesni smo da EHF mora da poštuje svoj kalendar. Nažalost, stvari su sada potpuno jasne, Crveni vukovi neće moći da igraju utakmice kvalifikacija za EP pve godine. Odluku smo doneli posle konsultacija sa igračima, stručnim štabom, ljudima iz saveza. Bilo bi neodgovorno da se posle svega momci po ubrzanom sistemu pripremaju za utakmice, time bismo rizikovali zdravlje igrača - saopštio je predsednik Rukometnog saveza Belgije. 

Ukoliko EHF potvrdi ovu informaciju, "orlovi" mogu da počnu da slave! Srbija bi u tom slučaju imala na programu samo meč sa Grčkom u gostima, ali i u slučaju poraza izabranici Tonija Đerone će biti na Evropskom prvenstvu! Srbija je u januaru na tri utakmice osvojila pet bodova od mogućih šest. Pobeda i nerešeno protiv Francuza i trijumf nad Grcima otvorilo je put srpskim rukometašima ka Mađarskoj i Slovačkoj, ali je odustajanje Belgijanaca ubrzalo ono što je bilo izvesno! 


Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading