U INAT PROKLETOJ KORONI: Superboul SPEKTAKL pred 7.500 LEKARA!

Autor:

Sport

06.02.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok koronavirus hara Sjedinjenim Državama, navijači se spremaju za najveći sportski spektakl s druge strane Atlantika - 55. Superboul.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tom Brejdi

Tačnije, za ono na šta će ove godine, zbog pandemije korone, izgledati finale NFL lige, u kom će za trofej Vinsa Lombardija u noći između nedelje i ponedeljka igrati Tampa bej i Kanzas siti (00.30, Sport klub 1).

UDARILA KRIZA

Bez obzira na to što će utakmica sezone američkog fudbala biti najmanje posećena dosad, popustljive vlasti Floride dozvolile su da na tribinama stadiona "Rejmond Džons" u Tampi bude ravno 25.000 srećnika, od kojih su neki karte plaćali čak 40.000 dolara! U publici će se naći i 7.500 vakcinisanih medicinara i lekara, koji su dobili besplatne ulaznice, kao nagradu za sav trud u borbi protiv KOVID-19.

Prethodna najlošija poseta vezana je za prvi Superboul iz januara 1967, kada je duel između Kanzas sitija i Grin beja u Memorijalnom koloseumu u Los Anđelesu gledalo 61.649 ljudi. Znao je nekada ovaj događaj da donese zaradu organizatorima od 5,5 miliona do 8,7 miliona dolara samo od jedne poluminutne reklame, ali usled ekonomske krize izazvane pandemijom, oglašivača je sve manje, te su i prihodi skromniji.

NEMA SUPERZVEZDA

Izostaće i megalomanski čuveni šou-program u poluvremenu, a sve na stadionu i gledaoce kraj malih ekrana zabavljaće Kanađanin The Weeknd. Iako popularan, svakako je daleko manje zvučno ime od muzičkih megazvezda koje su nastupale prethodnih godina poput Madone, Dženifer Lopez, Bijonse, Džastina Timberlejka, Šakire, Aerosmita, Ledi Gage, Britni Spirs...

Ipak, šou i drama neće izostati, posebno jer će jedan naspram drugog biti Tampin veteran Tom Brejdi (43), najbolji kvoterbek otkad se igra NFL i njegov 18 leta mlađi rival Patrik Mahoms (Kanzas). Prvi juri sedmu, a drugi drugu titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading